Grønne falafler med grov tabouleh

Del opskriften:
antiinflammatorisk hjemmelavet sund falafler opskrift velsmurt weisdorf
De grønne falafler er både nemme at tilberede, særdeles velsmagende og ser godt ud på tallerkenen. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Grøn, sund og nem aftensmad med masser af antiinflammatoriske ingredienser.

De grønne falafler får farven fra krydderurter og ikke mindst grønkål. Men begge dele rummer meget mere end bare farve, og særligt grønkålen bidrager med et skud antiinflammatorisk styrke.

Grønkål er også med til at gøre tabouleh’en grovere og sundere – sammen med fuldkornsbulgur, der fremfor den traditionelle couscous er fyldt med gavnlige kostfibre.

Bonusinfo: De knald-orange tørrede abrikoser i butikkerne ser flotte ud … Men de er bleget med svovl, og hvem har lyst til at spise det? Ublegede tørrede abrikoser (det er som regel de økologiske) har en brun farve og er lidt kedelige at se på. Til gengæld er de et sundere valg.

 

 

Det er nemt og hurtigt at tilberede en portion grønne falafler. Alle ingredienserne hakkes på én gang i foodprocessoren og da falaflerne skal bages i ovnen (i stedet for i olie på stegepanden eller i frituregryden), kan du bruge bagetiden på at hakke grøntsagerne til den grove tabouleh.

 

 

Dressingen er lavet af A38, der i modsætning til fx creme fraiche, skyr eller græsk yogurt har et højt indhold af probiotiske bakterier. I samarbejde med de mange kostfibre fra kikærter, grønkål, løg og hvidløg i de grønne falafler og fuldkornsbulguren i tabouleh’en styrker de probiotiske bakterier dit fordøjelsessystem. Og velfungerende tarme giver et velfungerende immunforsvar (og generelt velbefindende i øvrigt).

 

antiinflammatorisk hjemmelavet sund falafler opskrift velsmurt weisdorf
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Grønne falafler med grov tabouleh

Ovnbagte falafler boostet med grøntsager og antiinflammatorisk styrke
Forberedelse30 min
Tilberedning20 min
Samlet tid50 min
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub

Ingredienser

Falafler

Grov tabouleh

Purløgsdressing

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C (varmluft). Blend ingredienserne til falafeldejen i en foodprocessor eller en blender, til dejen er helt jævn. Sæt dejen på bagepapir på en bageplade med to spiseskeer, så den danner små kugler. Pensl med olivenolie og bag falaflerne i 15-20 minutter, til de er lysebrune i kanterne.
  • Kog bulgur i 2 dl vand i 12 minutter og lad det køle af. Hak persille, mynteblade og grønkål helt fint. Fjern kernerne fra tomaten og skær den i små tern. Fjern kerner fra peberfrugten og skær den i små tern. Hak rødløget og de tørrede abrikoser fint. Vend alle grøntsagerne med den afkølede bulgur, olivenolie, citronsaft, et drys salt og rigeligt peber.
  • Hak purløg fint og rør det med de øvrige ingredienser til purløgscremen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del opskriften: