Blomkålswraps med laks og pesto

Del opskriften:
blomkålswraps laks antiinflammatorisk velsmurt kreutzer weisdorf
Blomkålswraps med laks er perfekt som en lækker, mættende og ikke mindst antiinflammatorisk frokost. Foto: Andreas Mikkel Hansen

Sådan gør du din madpakke til en sand antiinflammatorisk bombe, der oven i købet smager suverænt.

Med 175 gram kål pakket i denne lækre blomkålswrap i madpakken er du godt på vej til at få de daglige mængder grove grøntsager, der giver en kraftfuld antiinflammatorisk virkning. Oven i – eller rettere inde i – kommer spinat, basilikum og hvidløg med masser af antioxidanter.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Det sunde enkeltumættede fedt (MUFA), som er en vigtig del af den antiinflammatoriske kost, sørger olivenolie, æg og pinjekerner for … og så har vi endda slet ikke snakket om laksen, der tager omega-3-fedtsyrerne med til bords i denne blomkålswrap. Endelig bidrager parmesanosten med protein og calcium.

rissalat

 

Opskrift: Rissalat med avocado og kylling.

 

Og så må vi ikke glemme smagen, for hvad nytter alle de sunde ingredienser, hvis maden ikke smager godt? Selv blomkålswrap’en er saftig, men sprød og har en skøn smag af parmesan og purløg. Den bløde, fede laks går godt i spænd med sprød spinat og fintstrimlet rødkål, og pestoen … er simpelthen fantastisk … Prøv selv!

I denne opskrift er pestoen “håndholdt” – altså grofthakket – men foretrækker du en finere pesto, kan den naturligvis laves i en blender eller foodprocessor.

guacamole

 

Opskrift: Verdens bedste guacamole.

 

Gør det nemt: Pestoopskriften hér rækker til mere end de to blomkålswraps med laks. Gem resten i et syltetøjsglas i køleskabet. Pestoen holder sig nemt en uges tid.

 

Blomkålswraps med laks, spinat, rødkål og pesto

2 portioner

250 g blomkål
1 æg
20 g parmesanost
1 tsk finthakket purløg
salt og peber
2 tsk olivenolie

PESTO

1 stor håndfuld frisk basilikum
25 g pinjekerner
1 fed hvidløg
25 g parmesanost
revet skal af ½ citron
5 spsk olivenolie
2 spsk vand

FYLD

2 skiver røget laks
1 håndfuld friske spinatblade
100 g rødkål

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Riv eller hak blomkålen groft. Damp den i en kasserolle med et par spiseskefulde vand i 10 minutter. Hæld den over i et rent viskestykke og vrid vandet ud.
  2. Tænd ovnen på 200° C (varmluft). Bland blomkålen med æg, fintrevet parmesan, purløg, salt og peber. Læg bagepapir på en bageplade og fordel blomkålsmassen i to lige store portioner. Pres dem flade til ca. 5 mm tykke pandekager og pensl med olivenolie. Bag dem, til de er gyldne – det tager ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en rist.
  3. Hak basilikum, pinjekerner og hvidløg fint og riv parmesanosten groft. Rør det hele sammen med fintrevet citronskal, olivenolie og vand til en grov pesto.
  4. Smør blomkålswraps’ene med pesto på indersiden og fold dem sammen om fintstrimlet rødkål, spinat og røget laks.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Blomkålswraps med laks
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Bedømmelse
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
Del opskriften: