X

Antiinflammatorisk kyllingespread med grønkål, feta og chili

Del:
Smukt lysegrøn kyllingespread fyldt med antiinflammatorisk styrke. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Gør din madpakke antiinflammatorisk med denne nemme og velsmagende kyllingespread.

Det er ikke kyllingen i sig selv, der rummer den antiinflammatoriske styrke. Men kyllingekød er en god, fedtfattig og (antiinflammatorisk set) neutral kilde til mættende protein.

Her er det grønkål, spinat, chili og hvidløg, der giver effekten. Vil du give det antiinflammatoriske et yderligere nøk opad, kan du skifte skyr ud med A38, Kefir eller en af de andre typer yogurt, der indeholder probiotiske bakterier. Det vil dog gøre din kyllingespread en anelse tyndere.

Kyllingespread’en er helt oplagt at tilberede, hvis du har rester af kylling til overs fra fx aftensmaden. Det er en lækker og nem måde at opgradere overskuddet og undgå madspild.

Du kan vælge at koge kyllingebrystet i stedet for at stege det, hvis det passer dig bedre. Jeg har valgt at stege for at få den gode smag af letbrunet stegeskorpe med. Under stegning dannes en lang række smagsstoffer, blandt andet toner af karamel. (Du kan læse mere om den kemiske reaktion ved bruning og stegning på Wikipedia.)

For at undgå misforståelser: Der er ingen sammenhæng mellem denne opskrift på antiinflammatorisk kyllingespread fra bogen Velsmurt og så “Vel’smurt kyllingespread” fra 3-stjernet (som er fyldt med tilsætningsstoffer). Og heller ingen forbindelse til Tulips spread med kylling (som dog er et noget bedre produkt end 3-stjernet).

Udskriv

Kyllinge-spread med grønkål, feta og chili

Antiinflammatorisk smørepålæg
Ret Frokost
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2
Forfatter Simon/CookingClub

Equipment

Ingredienser

  • 1 kyllingebryst
  • olivenolie (til stegning)
  • 1 håndfuld grønkål
  • 1 håndfuld spinat
  • 50 g feta
  • 1 spsk skyr
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød chili
  • ¼ citron, saft og skal herfra
  • sort peber

Sådan gør du

  • Steg kyllingebrystet i lidt olivenolie ca. 10-12 minutter på hver side. Skær kyllingen i mindre stykker og lad dem køle helt af.
  • Blend kyllingestykkerne i en blender eller en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser. Blend, til det er en helt glat og smukt lysegrøn spread, lige til at smøre på et stykke frisk kernerugbrød.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger