
Vanvittigt imponerende antiinflammatorisk morgenmad … og nemmere at lave, end man skulle tro.
Vil du have god mæthed fra din morgenmad, så er æg en sikker vinder. Og når vi nu er i gang … hvorfor så ikke tilberede æggene på en lidt anderledes og meget opsigtsvækkende manér?
Den ser lidt kompliceret ud, men det er egentlig en ganske simpelt fremgangsmåde. Du skal blot forestille dig, at du steger én lang omelet – delt op i etaper på størrelse med din stegepande. Steg, rul, steg, rul. Den nye æggemasse skal hele tiden smelte sammen med rullen, så bliver resultatet perfekt. Ja, det kræver lidt øvelse. For mig sad den skabet tredje gang. Heldigvis kan man også spise de omeletter, der kikser.
I japan bruger de en firkantet stegepande til formålet – det giver en flot og skarpt formet omelet eller tamagoyaki, som japanerne kalder den.
Udover æggene (og spinaten) er det i høj grad indholdet af gurkemeje, der gør denne tamagoyaki rullet omelet til en god, antiinflammatorisk morgenmad. Det aktive stof i gurkemejen “curcumin” (som også bidrager med den kraftfulde gule farve) er nemlig særdeles effektiv til fx at dæmpe inflammation og smerter i gigtplagede led.
Gurkemejen har en ret markant smag – af denne grund er krydderiet også fast inventar i alle karryblandinger – som i denne tamagoyaki bliver matchet med den friske syrlighed fra citronskal og den salte smag fra soja.
Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.
Tip: Har du travlt, kan omeletten naturligvis steges helt traditionelt og foldes sammen om fyldet.
Tamagoyaki rullet omelet
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 3 æg
- 1 tsk sojasauce
- 1 tsk stødt gurkemeje <<< køb fx denne økologiske
Fyld:
- 2 håndfulde spinat
- 1 spsk parmesan (fintrevet)
- 1 tsk citronskal (fintrevet)
Sådan gør du
- Pisk æggene med soja og gurkemeje. Hak spinaten fint og bland med fintrevet parmesan og citronskal.
- Sæt en stegepande på mellemhøj varme og smør den med lidt olivenolie.
- Hæld lidt af æggemassen på stegepanden i et tyndt lag, der akkurat dækker pandens bund. Drys et tyndt lag af fyldet ovenpå. Når ægget er stivnet, rulles omeletten sammen.
- Flyt herefter omeletrullen ud til den ene side af panden, hæld et nyt lag æg på panden og lad det flyde ud og klæbe til rullen. Drys fyld på og rul så det nye lag uden på den første omeletrulle. Gentag, til alt æg og fyld er brugt. Smør panden med lidt olie undervejs, hvis ægget begynder at hænge fast.
Opskriften indeholder sponsorerede links.