Glutenfri tærte med græskarcreme

Del opskriften:

Tærten med græskarcreme er lige så sød og lækker, som den er smuk at se på. Og så er den endda bagt uden hvedemel.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Tærte med græskarcreme glutenfri halloween opskrift
En glutenfri tærte med lækker cremefyld – lige til at sætte tænderne i.

En creme lavet af græskar bliver sød, flødeagtig og – nåja – cremet. Og det trods fraværet af sødmælk, fløde og de sædvanligvis mange æggeblommer, man ellers ville bruge til en kagecreme.

Tærten med græskarcreme er helt perfekt til halloween-festen – særligt hvis du fx tegner spindelvævs-mønster med den mørke chokolade. Se i videoguiden ovenfor, hvordan du pynter tærten i halloween-stil.

gulerod muffins græskar opskrift video

 

Mere kage med græskarcreme: Gulerodsmuffins til Halloween!

 

Du kan bruge både butternut-græskar og hokkaido-græskar til cremen, men hokkaidoets farve er unægtelig flottest. Har du fået fat i et økologisk hokkaidogræskar, så behøver du ikke fjerne skrællen. Den skal blot skrubbes fri for snavs, så kan den med fordel koges med. Der sidder blandt andet gode fibre i, og skrællen bidrager med endnu mere af den smukke orange farve.

Tærte med græskarcreme glutenfri halloween opskrift
Striberne af mørk chokolade klæder både smag og udseende på tærten med græskarcreme.

Figen chokoladekage brownie opskrift video

 

Opskrift: Glutenfri og vanvittig lækker brownie med friske figner!

 

Tærtens bund er lavet af mandelmel og fuldkornsrismel. Det betyder dels, at der er sunde fedtstoffer og masser af kostfibre i, og dels at tærten med græskarcreme er glutenfri. Har du intet rismel – eller er du ikke bekymret for gluten, så kan det erstattes med Hvid Hvede, der er fuldkornsmel med god bageevne.

 

Glutenfri tærte med græskarcreme

Til 8 personer
Tærtedej:

2 æg
150 g brun farin
100 g smeltet smør
100 g mandelmel (kan fx købes her)
100 g fuldkornsrismel (kan fx købes her)
1 tsk bagepulver (kan fx købes her)

Græskarcreme:

400 g græskar, hokkaido eller butternut (det svarer ca til en halvt græskar)
4 spsk vand
75 g flormelis
2 tsk vaniljesukker (kan fx købes her)
1 æg

Pynt:

50 g mørk chokolade (kan fx købes her)

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 160° C (varmluft). Pisk æg og sukker hvidt. Pisk smørret i. Rør mel og bagepulver i. Hæld dejen i et tærtefad eller en springform foret med bagepapir. Bages 25 min ved 160 grader.
  2. Skræl græskarret, fjern kernerne og skær kødet i små tern – jo mindre tern, jo kortere kogetid. Hæld i en kasserolle med vand, flormelis og vaniljesukker, og kog til græskarret er mørt og let kan moses med en gaffel. Det tager ca. 20 minutter. Sluk for blusset. Blend græskarret med en stavblender eller mos videre med gaflen. Rør til sidst et sammenpisket æg i græskarmosen.
  3. Tag den færdigbagte tærtebund ud af ovnen, fordel græskarcremen på – helt ud til kanten – og bag færdig i 20 minutter.
  4. Smelt chokoladen og “tegn” chokoladestriber på tærten med en lille sprøjtepose eller en ske. Lad tærten køle helt af inden servering. Tærten holder sig fint 4-5 dage i køleskabet – og smager rent faktisk endnu bedre dagen efter, når den er køleskabskold.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri tærte med græskarcreme
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: