Glutenfri halloween-tærte med græskarcreme

Del opskriften:

Den glutenfri halloween-tærte med græskarcreme er lige så sød og lækker, som den er smuk at se på.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Tærte med græskarcreme glutenfri halloween opskrift
En glutenfri tærte med lækker cremefyld – lige til at servere til halloween-fest.

En creme lavet af græskar bliver sød, flødeagtig og – nåja – cremet. Og det trods fraværet af sødmælk, fløde og de sædvanligvis mange æggeblommer, man ellers ville bruge til en kagecreme.

Græskar er selvsagt uundværligt på et kagebord til halloween, men en flot dekoration er prikken over i’et. Tegn fx spindelvævs-mønster med den mørke chokolade på toppen af den glutenfri halloween-tærte. Se i videoguiden ovenfor, hvordan du tegner mønsteret.

 

 

Du kan bruge både butternut-græskar og hokkaido-græskar til cremen, men hokkaidoets farve er unægtelig flottest. Har du fået fat i et økologisk hokkaidogræskar, så behøver du ikke fjerne skrællen. Den skal blot skrubbes fri for snavs, så kan den med fordel koges med. Der sidder blandt andet gode fibre i, og skrællen bidrager med endnu mere af den smukke orange farve.

Tærte med græskarcreme glutenfri halloween opskrift
Striberne af god, mørk chokolade klæder både smag og udseende sammen med den søde, orange græskarcremen.

 

 

Tærtens bund er lavet af mandelmel og fuldkornsrismel. Det betyder dels, at der er sunde fedtstoffer og masser af kostfibre i, og dels at tærten med græskarcreme er glutenfri. Har du intet rismel – eller er du ikke bekymret for gluten, så kan det erstattes med Hvid Hvede, der er fuldkornsmel med god bageevne.

Stor guide: Her er de 10 bedste glutenfri meltyper til bagning.

 

Glutenfri halloween-tærte med græskarcreme

Til 8 personer
Tærtedej:

2 æg
150 g brun farin
100 g smeltet smør
100 g mandelmel (kan fx købes her)
100 g fuldkornsrismel (kan fx købes her)
1 tsk bagepulver (kan fx købes her)

Græskarcreme:

400 g græskar, hokkaido eller butternut (det svarer ca til en halvt græskar)
4 spsk vand
75 g flormelis
2 tsk vaniljesukker (kan fx købes her)
1 æg

Pynt:

50 g mørk chokolade 70% (fx denne lækre origine-chokolade fra Callebaut)

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Sådan bager du glutenfri tærte

  1. Tænd ovnen på 160° C (varmluft). Pisk æg og sukker hvidt. Pisk smørret i. Rør mel og bagepulver i. Hæld dejen i et tærtefad eller en springform foret med bagepapir. Bag den glutenfri halloween-tærtebund 25 min.
  2. Skræl græskarret, fjern kernerne og skær kødet i små tern – jo mindre tern, jo kortere kogetid. Hæld i en kasserolle med vand, flormelis og vaniljesukker, og kog til græskarret er mørt og let kan moses med en gaffel. Det tager ca. 20 minutter. Sluk for blusset. Blend græskarret med en stavblender eller mos videre med gaflen. Rør til sidst et sammenpisket æg i græskarmosen.
  3. Tag den færdigbagte tærtebund ud af ovnen, fordel græskarcremen på – helt ud til kanten – og bag færdig i 20 minutter.
  4. Smelt chokoladen og “tegn” chokoladestriber på tærten med en lille sprøjtepose eller en ske. Lad tærten køle helt af inden servering. Tærten holder sig fint 4-5 dage i køleskabet – og smager rent faktisk endnu bedre dagen efter, når den er kold.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri halloween-tærte med græskarcreme
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)