Ovnbagte sticks med kyllingekødboller

Sticks med kyllingekødboller
Anret sticksene med rucola, lime og masser af teriyakisauce. Foto: Jakob Valling.

Det er den direkte vej til succes at servere disse sticks med kyllingekødboller, uanset om det er til frokost eller forret, til voksne eller børn, sommer eller vinter.

Smagen er fantastisk. Simpelthen. Godt hjulpet på vej af masser af hjemmelavet teriyaki-sauce (se opskriften her), naturligvis. Og har du tid og mulighed for at smide dem på grillen i stedet for i ovnen, så bliver det ikke bedre.

Sundheden er sneget ind med fintrevet gulerod, der samtidig gør kødbollerne ekstra saftige. Og bare rolig: Adskillige forsøg med unge smagsløg har bevist, at gulerødderne ikke påvirker smagen negativt.

I denne opskrift bliver kyllingekødbollerne kogt, men jeg har flere gange prøvet at dampe dem i en god gammeldags bambus-damper. Det tager noget længere tid, da den kun kan rumme et vist antal kødboller ad gangen, men bevarer smagen bedre.

Ovnbagte sticks med kyllingekødboller er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Tokyo Marathon. Læs mere om bogen.

 

16 sticks – forret TIL FIRE PERSONER

 

Sticks med kyllingekødboller

500 g hakket kyllingekød, 3-6 % fedt
4 spsk. soja sauce
4 spsk. mirin (japansk sød riseddike – kan købes her)
1 mellemstort, finthakket rødløg
1 gulerod, fintrevet
1 fed hvidløg
1 helt æg
1 spsk sorte sesamfrø
1 håndfuld rucolasalat
lime skåret i både

 

SÅDAN GØR DU

  1. Pisk en fars af kylling, soja, mirin, løg, revet gulerod, hvidløg, æg og sesamfrø. Jo mere du pisker, jo bedre. Lad farsen trække mindst en halv time i køleskabet.
  2. Form kødboller med en ske, og kog dem i en gryde letsaltet vand i ca. 5 minutter. Lad bollerne dryppe af, og sæt dem på bambusspyd. Pensl med lidt olie, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag dem fem minutter ved 200 grader med ovnens grillelement tændt. Sticks med kyllingekødboller kan med fordel grilles over kul eller gas, hvis du er i grill-humør.
  4. Anret sticksene på rucolasalaten, dryp med rigelig teriyaki-sauce, og pynt med lime.
Del opskriften: