X

Antiinflammatoriske squash-scones med tomat og parmesan

Del:
Server gerne de nybagte squash-scones, mens de er lune. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Lækre og saftige antiinflammatoriske snacks med frisk og spicy tomatdip.

De små scones med squash og rugmel er saftige og delikate med en skøn smag af parmesan. Inde i gemmer sig en skive tomat, og med den spicy tomatdip har du et lækkert antiinflammatorisk mellemmåltid.

Scones’ene er bagt med rugmel for at få glæde af fuldkornets gavnlige kostfibre og vitaminer. Har du ikke lige rugmel i skuffen, kan det evt udskiftes med fuldkornshvede. Foretrækker du at bage squash-scones uden gluten, kan rugmelet erstattes med en tilsvarende mængde havremel.

Fede oste hører ikke hjemme i den antiinflammatoriske kost, men lige netop parmesanost er – i små doser som i disse squash-scones – en undtagelse. Parmesan har nemlig et højt indhold af protein og samtidig masser af calcium, der får fedtet i parmesan til at opføre sig anderledes gavnligt i din krop end fedtet i de bløde oste.

Tomatdippen er et ganske enkelt blend af hakkede tomater. Men hvidløg og cayennepeber giver mere end bare en lækker, stærk smag – de er begge (ligesom tomaten selv i øvrigt) taget med i opskriften for deres antiinflammatoriske kvaliteter.

Udskriv

Squash-scones

Antiinflammatoriske snacks med tomat og parmesan
Ret Snack
Køkken Dansk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 8 stk
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Squash-scones:

  • 2 squash
  • ½ tsk salt
  • 40 g rugmel
  • 1 æg
  • 1 tomat (gerne en blommetomat)
  • 20 g parmesan

Tomatdip:

Sådan gør du

Squash-scones:

  • Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
  • Riv squashen på et groft rivejern. Vend den med salt og pres derefter mest muligt af væden ud gennem en sigte eller et viskestykke. Bland med rugmel og æg.
  • Fordel halvdelen af dejen som 8 cirkler på en bageplade med bagepapir.
  • Skær tomaten i 8 tynde skiver og placer en skive på hver dejcirkel. Riv parmesan over tomatskiverne og dæk med resten af dejen, der er meget blød og placeres med en ske.
  • Sæt pladen i ovnen og bag i 20 minutter.

Tomatdip:

  • Dræn de hakkede tomater til dippen i en sigte, og blend dem med hvidløg, oregano, cayennepeber og et godt drys salt.

Noter

Low-FODMAP: Squash: Max 1 scone pr. person. Rugmel: Erstat med havremel. Hvidløg: Erstat med ½ spsk hakket purløg.

Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger