X

Laks i birkes med sauteret bladselleri

Del:
Laks i birkes på en bund af sauteret bladselleri og grønkål. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Nem og hurtig aftensmad med færre kalorier og fuld antiinflammatorisk styrke.

Det kommer næppe som en overraskelse, at laksen indgår i et antiinflammatorisk måltid. Den bugner nemlig af antiinflammatorisk Omega-3, og i denne low carb-opskrift (= mad med få kulhydrater) er der gjort plads i kalorieregnskabet til den fede fisk.

Laks og birkes er til gengæld en overraskende kombination, men den er ikke tilfældig i denne opskrift. Laget af de blå birkes virker nemlig som et varmeskjold for laksen, så fedtsyrerne i den sarte fisk ikke tager skade af pandestegningen og holder sig saftig. Desuden gemmer der sig en dosis antioxidanter i de små frø. Og så har vi slet ikke snakket om, at de panderistede birkes smager sprødt og lækkert sammen med den saftige laks.

Opskriften er fra kogebogen “Tab dig sundere”.
Læs mere om bogen her.

Laksen ligger på en bund af sauteret bladselleri, grønne asparges og grønkål, som alle er både fiberrige, mættende og kaloriefattige. En god portion af de kraftfulde antiinflammatoriske ingredienser ingefær, gurkemeje og hvidløg sikrer den gavnlige effekt i denne hurtige og nemme aftensmad.

En tør og gennemstegt (læs: overstegt) laks er en temmelig kedelig oplevelse. Løsningen er at gå efter en god kvalitet fisk. Har du fået fat i en kvalitetsfisk, kan du med fordel fryse den i to døgn før tilberedning. Efter frysning kan laksen nemlig trygt spises rå, så du kan nøjes med kort stegetid.

Opskrifterne i bogen “Tab dig Sundere” er skræddersyet til vægttab med antiinflammatorisk styrke. Der er færre kalorier og begrænsede kulhydratmængder, mens de sunde fedstoffer er højt prioriteret. Med andre ord: antiinflammatorisk Low Carb.

Udskriv

Laks i birkes med sauteret bladselleri

Nem og hurtig antiinflammatorisk aftensmad
Køkken Dansk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2
Kalorier 456kcal
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Laks i birkes:

Sauteret bladselleri:

  • 4 stilke bladselleri
  • 100 g grønne asparges
  • 2 tsk friskrevet ingefær
  • ½ frisk gurkemejerod
  • 1 fed hvidløg
  • 4 håndfulde grønkål (grofthakket)
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • Fjern evt. skind fra laksefileten og skær kødet i store tern på ca. 3x3 centimeter. Vend laksestykkerne i citronsaft.
  • Bland birkes, salt og peber i en dyb tallerken, og vend laksestykkerne i blandingen.
  • Skær bladselleri i tynde skiver. Flæk de grønne asparges. Hak gurkemejerod og hvidløg fint.
  • Varm olien op i en stegepande på middelvarme. Sautér alle grøntsagerne 3-4 minutter. Fordel på to tallerkener.
  • Hæld lidt frisk olie på stegepanden. Steg laksestykker på alle sider i 2-4 minutter i alt. Jo friskere laks, jo kortere stegetid.
  • Fordel laksen på de sauterede grøntsager og servér.

Noter

Opskriften er fra kogebogen "Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost". Læs mere om bogen her.

Nutrition

Calories: 456kcal | Carbohydrates: 12.4g | Protein: 29g | Fat: 31.2g | Fiber: 7.9g

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

Indstillinger