Spinatbøffer med brombær og bolschebeder

Del opskriften:
spinatbøffer opskrift Velsmurt Hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer
Spinatbøffer er det gode grønne og antiinflammatoriske alternativ til hakkebøffen. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Når brombærrene er i sæson, er det bare om at spise masser af dem! Fx i denne lækre salat med avocado og bolschebeder.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Brombær får ikke helt så meget af rampelyset som blåbærrene, når det gælder antiinflammatoriske godbidder. Det er en smule uretfærdigt, for solmodne brombær er fyldt med antioxidanter og med store mængder E-vitamin og kostfibre. Med andre ord er der masser af gode grunde til at spise alle de brombær, du kan få fat i. I hvert fald en håndfuld eller to om dagen.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er udviklet til “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

 

Men det er ikke kun brombærrene, der leverer antiinflammatorisk effekt til denne ret. Salaten byder på avocado, rosenkål og bolschebeder, der hver især medbringer kraftfulde næringsstoffer. Og med en dressing af bla rapsolie og æbleeddike er vi særdeles godt kørende med salaten.

Jeg har brugt bolschebeder i denne opskrift, mest fordi de stribede knolde er vældig dekorative. Men de kan sagtens erstattes med almindelige rødbeder, der er mindst lige så sunde og lækre.

 

 

Som tilbehør til salaten (eller er det omvendt?) kan du godt glæde dig til de grønne bøffer, der får deres flotte farve fra spinat. Basen i spinatbøfferne er magert, hakket kyllingekød tilsmagt med hvidløg og frisk ingefær.

 

 

I Velsmurt Hjerne optræder et for mange nyt begreb: “FODMAP”. Kort fortalt dækker betegnelsen over en række forskellige kulhydrater, der kan være et ubehageligt bekendtskab, hvis du er så uheldig at døje med irritabel tyktarm. Antiinflammatoriske råvarer og FODMAP-kulhydrater er desværre ikke altid forenelige … derfor er alle opskrifterne i bogen forsynet med anvisninger til udskiftninger eller begrænsninger af udvalgte ingredienser. Se efter “Low-FODMAP”-tippet nederst i opskrifterne.

Du kan læse mere om antiinflammatorisk kost og FODMAP i denne artikel.

 

Spinatbøffer med brombær og bolschebeder

til 2 personer

150 g spinat (frisk eller frossen)
2 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
25 g havregryn
1 æg
150 g hakket kyllingekød
½ tsk salt
1 spsk olivenolie
Friskkværnet peber
Salat:
150 g bolschebeder (almindelige rødbeder kan sagtens bruges)
50 g rosenkål
50 g brombær
1 avocado
frisk persille

Vinaigrette:

2 spsk rapsolie
½ tsk grov sennep
1 tsk æbleeddike (fx denne økologiske æblecidereddike)
1 tsk citronsaft
et dryp honning (køb den fx her)

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Blend spinaten med hvidløg, ingefær, havregryn og æg (bruger du frossen spinat, så skal den dryppe lidt af i en sigte først). Hæld i en røreskål og bland med kyllingekødet og salt.
  2. Form fire spinatbøffer (ligesom du ville forme hakkebøffer) og steg dem i olivenolie på en middelvarm stegepande, 8-9 minutter på hver side. Krydr med friskkværnet peber.
  3. Pisk eller ryst ingredienserne til vinaigretten sammen.
  4. Skræl bolschebeden og skær den i ultratynde skiver, fx på et mandolinjern eller med en meget skarp kniv. Del rosenkålen i blade og hjerter.
  5. Halver avocadoen, fjern stenen og brug et kugle- eller parisiennejern (eller en teske) til at lave små kugler af avocadokødet. Anret sammen med brombær og persille, og hæld vinaigretten over.

 

Low-FODMAP:

Hvidløg > 2 spsk hakket purløg. Brombær > blåbær. Bolschebeder max 20 g pr person – supplér med pastinak eller persillerod. Avocado max 30 g pr person.

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Spinatbøffer med brombær og bolschebeder
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Del opskriften:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *