Rabarber-crumble

rabarber crumble kage fuldkorn rabarberkage
Smukke er de, rabarberne. Og de smager fantastisk i en rabarber-crumble.

Årets første rabarber er i butikkerne i disse dage. Heldigvis, for de smukke røde stængler med deres sprøde, grønne blade og syrlige smag er perfekte at bage med.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Der står et lille højbed med rabarber i min have, men de kan dog ikke følge med efterspørgslen … I løbet af sommeren bager jeg rigtig mange kager med rabarber, og rigtig mange af dem er den hér: Rabarber-crumble.

Crumble hedder på dansk smuldredej – altså en dej, der smuldres ud over rabarberfyldet, fremfor fx at blive rullet ud. Denne crumble er ganske simpel med kun tre ingredienser. Den ene af dem er hvid hvede, som er fuldkornsvarianten af almindeligt hvedemel. Jeg bruger det, fordi indholdet af kostfibre er væsentlig højere, og kagen bliver således lidt sundere.

Havregrynskage med marengs

 

Prøv også: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … smager helt uimodståeligt!

 

Rabarber-fyldet er i virkeligheden en slags råsyltet rabarber. Eller sukkermarineret, om man vil. Fyldet skal stå og trække lidt på køl. En halv times tid eller mere – natten over passer fint. Jeg plejer at ordne rabarberne aftenen før, så er det endnu hurtigere at smække denne rabarber-crumble sammen, og servere den helt nybagt, når gæsterne kommer.

 

 

Dessert til 6-8 personer

 

Rabarber-crumble

Rabarber:

400 g rabarber
175 g rørsukker
2 spsk kartoffelmel
1 spsk vaniljesukker

Crumble:

160 g hvid hvede
160 g rørsukker
150 g smeltet smør (eller smeltet flydende fedtstof, fx Becel)
1 håndfuld mandler (ca 50 g)

 

SÅDAN GØR DU

  1. Rens rabarberne og skær dem i små stykker, helst ikke større end 1×1 cm. Hæld stykkerne i en skål og tilsæt sukker, kartoffelmel og vaniljesukker. Dæk skålen med plastfolie og sæt den i køleskabet i en halv time. Eller natten over, hvis det passer bedre med dine planer.
  2. Tænd ovnen på 225 grader (varmluft).
  3. Bland hvedemel, sukker og fedtstof i en røreskål. Det bliver en let smuldrende dej, og det er helt som det skal være.
  4. Smør et tærtefad med lidt fedtstof, og fordel rabarberne i fadet. Smuldr dejen i et jævnt lag ud over rabarberne. De skal dækkes næsten helt, omend dejen flyder lidt ud, når kagen bager. Men sørg for,
    at der ikke er store huller i crumble-laget.
  5. Hak mandlerne groft, og fordel dem på kagen. Sæt din rabarber-crumble i ovnen, og bag den i ca 25 minutter. Dejen skal være gyldenbrun og rabarberne skal boble lidt op i kanterne, så er den klar.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Rabarber-crumble
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Del opskriften: