Rispapirruller med and

Rispapirruller
Et godt trick til rispapirrullerne er, at lægge spinatbladene yderst. Så river fyldet ikke hul i rispapiret. Foto: Jakob Valling.

Friske forårsruller fri for friture … sådan kan denne opskrift kort beskrives – med bogstavrim. Og der er unægtelig langt fra de frosne dejpakker med bønnespirer og hakkekød til disse lækre ruller fyldt med sprøde grøntsager, knasende peanuts og saftig and.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Der er nærmest ingen grænser for, hvad der kan rulles ind i et stykke rispapir. Her har jeg fundet inspiration i en klassisk ret på menukortet hos kinesiske restauranter: Peking Duck.

Udfordringen er helt klart selve indrulningen i rispapiret. Det kræver lidt øvelse. Men går det galt undervejs, kan fyldet uden problemer genbruges i en ny rispapirrulle, så kun et ark rispapir eller to kasseres undervejs. Og husk, hvis I er flere om bordet, er det mere sjov end frustration at rulle løs.

 

Rispapirruller med and
Dippingsaucen er et vigtigt element, der giver et skarpt bid af chili. Foto: Jakob Valling.

 

Rispapirruller med and er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Great Wall Marathon. Læs mere om bogen.

 

12 STK. – FORRET TIL FIRE PERSONER

 

Rispapirruller med and


50 g risnudler
1 knsp flagesalt
1 stk. andebryst
75 g saltede peanuts
2 tsk. frisk koriander
1 gulerod
100 g rødkål
2 spsk. hoisin-sauce
12 store friske mynteblade
12 stk. rispapir
1 håndfuld hele friske spinatblade

 

Dipping-sauce

2 spsk. rørsukker
1 fed hvidløg, presset
limesaft fra en halv lime
2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. Fish-sauce
2 spsk. vand
1 lille rød chili

 

SÅDAN GØR DU

  1. Puds andebrystet af, dvs. fjern sener, hinder og evt. fjer. Skær skindet af, tør kødet let med køkkenrulle. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Varm en pande godt op, og brun andebrystet 1 min på hver side. Skru ned for varmen, og steg videre 6-7 minutter på hver side. Lad kødet hvile utildækket mens du forbereder de øvrige ingredienser.
  2. Dipping-sauce: Fjern kernerne fra chilien, og skær den i tynde skiver. Opløs sukkeret i limesaften. Tilsæt hvidvinseddike, fish-sauce, vand, hvidløg og chili. Lad trække på køl 30 minutter.
  3. Læg nudlerne i en stor skål, og dæk dem helt med kogende vand og en knivspids salt. Lad dem trække i 4 minutter, og dryp godt af i en sigte.
  4. Riv guleroden, snit rødkålen i tynde strimler, hak peanuts, koriander og mynteblade groft. Skær andebrystet i tynde strimler, og bland det hele godt sammen med hoisin-saucen i en skål..
  5. Blødgør rispapiret i varmt vand. Læg det forsigtigt til afdrypning på et rent viskestykke. Læg dem et ark ad gangen fladt ud, placer et lag spinatblade og derpå fyldet på midten af papiret. Start fra bunden, og rul op så stramt som muligt uden at papiret går i stykker. Skær rispapirrullerne i passende stykker med en skarp kniv. Server med dipping-sauce.
Del opskriften: