Chokolademousse med avocado, pære og ingefær

Del opskriften:
antiinflammatorisk chokolademousse sund avocado opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Pistacienødderne på toppen af chokolademoussen er både dekorative – og lækkert knas. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Sød, cremet og chokoladelækker – faktisk helt som en chokolademousse skal være. Bare sundere. Meget sundere …

▶️ Hop direkte til opskriften.

En klassisk chokolademousse er en bombe af sukker, piskefløde og store mængder chokolade. Velsmagende, javist, men meget langt fra alle sundhedsidealer. Heldigvis kan du bruge en af de mest elskede antiinflammatoriske råvarer i stedet for: Avocadoen.

Sukkeret er erstattet af lidt dadler, honning og frisk pære – og i selskab med ingefær, mørk kakao, pistacienødder og A38 bliver det i stedet til en sund, antiinflammatorisk chokolademousse.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Kombinationen af den probiotiske A38 og honning er særlig sund for dine tarme. Det skyldes honnings store indhold af en særlig type kulhydrater, som får mælkesyrebakterierne fra yogurten til at formere sig i stor stil. Til gavn for tarmfloraen og dermed dit immunforsvar.

 

 

Kakao indeholder en stribe plantestoffer, der både kan sænke dit blodtryk, mindske din risiko for flere livsstilssygdomme – og give dit humør et løft. Kakao er i virkeligheden grunden til, at den mørke chokolade får så meget ros, så i denne chokolademousse går vi direkte til kilden.

 

 

Gør det sødt uden sukker: Sukkeret skal ud, men heldigvis er der en lang række sunde(re) alternativer. Flydende honning søder ca. 1,5 gange mere end sukker, og med honningen sniger der sig lidt vitaminer, mineraler og andre gode stoffer ind. Frisk frugt – i særlig grad pære, æble og banan – er fremragende valg. Tørret frugt som dadler, figner, abrikoser og rosiner er fyldt med både sødme, kostfibre, vitaminer og mineraler.

 

Antiinflammatorisk chokolademousse med avocado

2 portioner

50 g dadler
25 g flydende honning (køb fx denne økologisk akaciehonning fra Søbogaard)
1 moden avocado
1 moden pære
2 spsk A38 tykmælk 3,5 %
½ tsk stødt ingefær (køb det fx her)
3 tsk mørk kakao (køb fx denne økologiske kakao)
2 spsk usaltede pistacienødder (kan fx købes her)

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Sådan laver du chokolademousse med avocado:

  1. Fjern evt sten fra dadlerne. Blend dadler og honning i en foodprocessor til en ensartet, klistret masse.
  2. Halver avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske. Skræl pæren og fjern kernehuset. Hæld avocado, pære, A38 tykmælk, ingefær og kakao i foodprocessoren og blend det helt jævnt sammen med dadelmassen.
  3. Fordel chokolademoussen i to glasskåle og sæt dem på køl i mindst 1 time. Pynt med hakkede pistacienødder.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Chokolademousse med avocado, pære og ingefær
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)