Gør juletiden nemmere og sundere med disse saftige julebrownies. Bagt med dadler, mandler og chokolade – men uden hvede.
Sponsoret opskrift – i samarbejde med Toftkær.
Hovedingrediensen i disse julebrownies er dadler. Det er jo ikke i sig selv usædvanligt, at der er dadler i en CookingClub-kage, men det er blevet en del nemmere med daddelrullerne fra Toftkær. Ingen sten, der skal fjernes fra dadlerne og ingen seje skaller, der driller.

I år kommer daddelrullerne i tre lækre smagsvarianter; en med hasselnød, en med rom-smag og en med kakao, kanel og julekrydderier (og det er naturligvis sidstnævnte daddelrulle, jeg har brugt til de lækre julebrownies.
Daddelrullerne er glutenfri, så du kan bruge dem til at bage lækre glutenfri kager med mindre sukker – eller helt uden sukker.

En af de helt store fordele ved at bage med daddelrullerne er, at du kan spare på sukkeret i dine kager. I denne søde og lækre kage er der faktisk kun tre spiseskefulde sukker! Her har jeg brugt kokospalmesukker, der har flere naturlige næringstoffer end det rene, hvide sukker. Kokospalmesukker har også en dejlig krydret smag, der passer godt til julebrownies.

Melet i opskriften er Toftkærs mandelmel, der ikke er fedtreduceret (i modsætning til det meste mandelmel, du finder i butikkerne). Fedtet i mandler er nemlig af den gode enkeltumættede type, som vi gerne vil have med i julebrownies’ene – og som samtidig gør det muligt at spare lidt på smørret.
Julebrownies med dadler og chokolade
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik og køb det – nemt og hurtigt.
Ingredienser
- 1 Toftkær daddelrulle ( med julekrydderier)
- 3 spsk Toftkær kokospalmesukker
- 70 g Toftkær mandelmel
- 50 g havregryn
- 2 tsk Toftkær loppefrøskaller
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk flagesalt
- 100 g smør
- 2 æg
Pynt:
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
- Skær daddelrullen i mindre stykker og hæld dem i en foodprocessor eller blender. Tilsæt kokospalmesukker, mandelmel, havregryn, loppefrøskaller, bagepulver og salt. Smelt smørret (fx i en mikrobølgeovn) og hæld det i sammen med æggene. Blend, til dejen er helt ensartet.
- Skyl et stykke bagepapir med koldt vand, så papiret bliver lettere at forme. Læg bagepapiret i en bageform på ca 24×24 cm og fordel dejen i formen. Glat overfladen med en spatel eller dejskraber, evt dyppet i lidt vand – det gør glatte-arbejdet lettere.
- Sæt dine julebrownies i den varme ovn og bag i 11-12 minutter.
- Hak den mørke chokolade groft og hæld ud over den stadig varme kage. Lad chokoladen smelte og fordel den så med en spatel. Drys med ristet kokos, mens chokoladen er våd.
- Lad kagen køle helt af, så chokoladen størkner – gerne natten over i køleskabet. Skær dine julebrownies ud i små tern, som er lige til at hapse.
Video
Opskriften indeholder sponsorerede links.