Paneret lammefilet med grønkålssalat

Del opskriften:
Lammefilet mørbrad urter opskrift
Den møre lammefilet og den sprøde panering af mandler og krydderurter passer svært godt sammen. Foto: Jakob Valling.

Panering er ofte lig med kedelig, fedtet rasp. Denne grønne paneringen giver masser af sprødhed, men byder samtidig på alt det sunde fra mandler og masser af friske krydderurter.

Den smukke panering er også ganske velegnet på grillet lammekrone eller en hel ovnbagt lammekølle for den sags skyld.

albondigas spanske kødboller opskrift

 

Opskrift: Albondigas (spanske kødboller). Tapas-klassiskeren – lidt sundere.

 

Citroncremen er blevet en af familiens absolutte favoritter! Vi spiser den til stort set alt … den er perfekt til ovnbagt laks, til grillet kylling eller bare til at dyppe lidt ristet brød i.

 

Lammefilet med grønkålssalat er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet H. C. Andersen Marathon. Læs mere om bogen.

 

Lammefilet med grønkålssalat

Hovedret TIL FIRE PERSONER

2 store lammefileter à ca. 300 g, afpudsede
masser af friske krydderurter, f.eks. basilikum, persille, mynte og purløg
100 g mandler
2 æg

SYLTEDE RØDLØG

50 g rørsukker
1 dl æblecidereddike
1/2 dl vand
10 hele sorte peberkorn
4 rødløg

CITRONCREME

1 dl fromage frais eller skyr
revet citronskal af 1 hel usprøjtet citron
1 tsk. flydende honning
flagesalt og hvid peber

GRØNKÅLSSALAT

300 g grønkål
100 g spinat
1 pære
1 spsk. olivenolie
1 tsk. æblecidereddike
flagesalt og peber

 

SÅDAN GØR DU

  1. Bland skyr med citronskal og honning i en skål, og rør det godt sammen. Smag til med lidt salt og rigelig hvid peber (eller sort, hvis du ikke har hvid peber – det er primært for farven …), og sæt på køl til det skal serveres.
  2. Kog sukker, eddike, vand og peberkorn op i en kasserolle. Skræl løgene, og skær dem i tynde både. Læg dem i kasserollen, og lad dem koge med i 10 minutter. Tag gryden af blusset, og lad løgene køle af.
  3. Skyl grønkål og spinat grundigt. Riv grønkålen i små, mundrette stykker. Er det babyspinat kan du bruge de hele blade, ellers skær spinaten i brede strimler. Halver pæren, fjern kernehuset, og skær resten i tynde skiver. Vend salaten i en skål med olie, æbleeddike, salt og peber. Fordel de afkølede, syltede rødløg ovenpå.
  4. Hak krydderurterne og mandlerne fint, og bland sammen. Pisk ægget sammen. Vend lammefileterne – først i ægget og siden i krydderurter og mandler. Varm lidt fedtstof i en stegepande, og brun fileterne på alle sider. Skru ned for blusset, og steg videre ca. 5-6 minutter. Lad lammekødet hvile 5 minutter før det skæres i centimetertykke skiver.
Del opskriften: