Græskarsuppe med kammuslinger

Græskarsuppe
Græskarsuppen er lige så smuk at se på, som den er lækker at spise. Foto: Jakob Valling.

Det smukke, søde og cremede hokkaido-græskar kommer virkelig til sin ret som suppe. Særligt i selskab med saftige kammuslinger og intens balsamico-glaze.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Vil du servere en suppe, der for alvor tager kegler – både når det angår smag, udseende og sundhed – så er denne græskarsuppe det perfekte valg. Sødme fra græskarret, syre fra balsamico’en og den skønne umami-smag fra kammuslingerne.

Sundhedsmæssigt er der også masser af gode nyheder: Græskarsuppen i sig selv er meget fedtfattig, og kammuslingerne bidrager med de helt rigtige n-3-fedtsyrer. Læg dertil, at græskarret er så cremet, at fløde eller meljævning er helt overflødig.

 

Græskarsuppe med kammuslinger er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Boston Marathon. Læs mere om bogen.

 

FORRET TIL FIRE PERSONER

 

Græskarsuppe med kammuslinger


1 stort hokkaidogræskar
2 mellemstore løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
8 dl vand
1 tsk. spidskommen
8 store friske kammuslinger (eller 16 af de små frosne uden rogn) – ca. 400 g
2 spsk balsamico-glaze
purløg
salt og peber

 

SÅDAN GØR DU

  1. Hak løg og hvidløg groft. Skræl græskarret med en skarp kniv, og skær det i store tern. Svits løg og græskar i olien i en gryde. Bring vandet i kog, og hæld det over. Kog suppen i 15 minutter. Blend suppen, f.eks. med en stavblender. Krydr med spidskommen, og smag til med peber og rigelig salt. Varm suppen godt igennem.
  2. Steg kammuslingerne 1 minut på hver side i lidt olie ved høj varme.
  3. Anret suppen i en dyb tallerken. Læg kammuslingerne i midten og dryp balsamico-glaze rundt om. Hvis du ikke har færdig glaze, kan du nemt lave den selv. Hæld 1 dl balsamico-eddike i en gryde, og kog den ind ved lav varme til den er tyktflydende og ikke længere lugter af eddike. Pynt med hakket purløg.
Del opskriften: