Græskarsuppe med kammuslinger

Del opskriften:
Græskarsuppe opskrift
Græskarsuppen er lige så smuk at se på, som den er lækker at spise. Foto: Jakob Valling.

Det smukke, søde og cremede hokkaido-græskar kommer virkelig til sin ret som græskarsuppe. Særligt i selskab med saftige kammuslinger og intens balsamico-glace.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Vil du servere en suppe, der for alvor tager kegler – både når det angår smag, udseende og sundhed – så er denne græskarsuppe det perfekte valg. Sødme fra græskarret, syre fra balsamico’en og den skønne umami-smag fra kammuslingerne.

 

 

Sundhedsmæssigt er der også masser af gode nyheder: Græskarsuppen i sig selv er meget fedtfattig, og kammuslingerne bidrager med de helt rigtige n-3-fedtsyrer. Læg dertil, at græskarret er så cremet, at fløde eller meljævning er helt overflødig.

 

 

I denne opskrift skræller jeg græskarret, men det er strengt taget ikke nødvendigt. Hvis du køber økologisk og vasker skrællen for jord og snavs, kan du godt koge skrællen med. Den rummer mange gode kostfibre og giver mere af den smukke orange farve. Du kan i øvrigt bruge både hokkaido-græskar og butternutgræskar til græskarsuppen.

 

 

Tip: Har du en færdiglavet balsamico-glace stående i skabet, så kan den sagtens bruges.

 

Græskarsuppe med kammuslinger er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Boston Marathon. Læs mere om bogen.

 

Græskarsuppe med kammuslinger

FORRET TIL FIRE PERSONER

1 stort hokkaido-græskar (eller butternut-græskar)
2 mellemstore rødløg
1 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
8 dl kogende vand
1 tsk spidskommen (kan fx købes her)
8 store kammuslinger (friske eller optøede) – ca 300 g
1 dl balsamico-eddike (køb fx denne økologiske balsamico)
1 tsk salt
sort peber
purløg

 

SÅDAN GØR DU

  1. Skræl græskarret med en skarp kniv, skrab kernerne ud og skær kødet i store tern. Hak løg og hvidløg groft.
  2. Varm olien op i en gryde på middel varme. Hæld løgene og græskarstykkerne i gryden og svits i 4-5 minutter under omrøring. Hæld det kogende vand ved og lad grøntsagerne koge i 15 minutter.
  3. Hæld imens balsamico-eddiken i en lille kasserolle, og lad den koge ind ved lav varme til en tyktflydende glace. Konsistensen skal være som flydende honning.
  4. Blend suppen, så den er helt jævn, fx med en stavblender. Krydr med spidskommen, salt og rigelig friskkværnet peber. Varm suppen godt igennem.
  5. Varm en sjat olivenolie op i en stegepande ved middel til høj varme. Steg kammuslingerne 1 minut på hver side.
  6. Anret suppen i dybe tallerkener. Læg kammuslingerne i midten og dryp balsamico-glace rundt om. Pynt med hakket purløg.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Græskarsuppe med kammuslinger
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)