Kokostoppe med mandler og chokolade

Del opskriften:

Trænger du til en lækkerbisken her og nu? Så er disse lynhurtige kokostoppe helt perfekte!

▶️ Hop direkte til opskriften.

Det tager kun 10 minutter at røre dejen sammen og sætte kokostoppene i ovnen. Og fordi den mørke chokolade er hakket og blandet i dejen – i stedet for at skulle smeltes og kokostoppene dyppes i – har du lynhurtigt lækre, nybagte kokostoppe klar.

opskrift kokostoppe glutenfri
De nybagte kokostoppe med chokolade er uimodståeligt lækre … men lad dem køle lidt af, før du spiser dem.

 

 

Der står mandelmel i opskriften … og her mener jeg ikke det fedtreducerede mandelmel, du finder i butikkerne. I det meste færdigproducerede mandelmel har producenten presset det naturlige fedtindhold ud for at opnå et højere proteinindhold og dermed bedre bageegenskaber. Men mandlernes sundhed skyldes primært indholdet af enkeltumættede fedt. Derfor blender jeg selv hele mandler (med skindet på) til groft og lækkert mandelmel.

 

 

Og apropos enkeltumættet fedt, så er det også årsagen til mit valg af olivenolie som fedtstof i kokostoppene i stedet for smør.

 

 

Kokostoppe med mandler og chokolade

15 kokostoppe

175 g kokosmel (fx dette økologisk kokosmel)
75 g mandelmel (blendede mandler)
75 g brun farin
1 drys salt
1 knsp vaniljepulver (kan fx købes her)
1,5 dl olivenolie
2 æg
75 g chokolade (fx denne lækre origine-chokolade fra Callebaut)

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 150° C (varmluft).
  2. Bland kokosmel, mandelmel, brun farin, salt og vaniljepulver sammen i en røreskål.
  3. Tilsæt olivenolie og de to æg, og saml dejen. Hak chokoladen groft og bland den i.
  4. Sæt på en bageplade med bagepapir med to skeer. Form til toppe – evt med våde fingre, så dejen ikke klistrer. Bag kokostoppene i 15-16 minutter. De skal være sprøde uden på, men stadig bløde og saftige inde i.
  5. Lad de nybagte kokostoppe køle lidt af inden servering. Opbevar dem i en kagedåse, hvis der bliver nogle til overs.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Kokostoppe med mandler og chokolade
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
Del opskriften: