Glutenfri småkager med marcipan og nougat

Del:

Til dig, der både har lyst til småkager OG julekonfekt … Her er den perfekte kombination af sprød småkage og blød nougat. Så blev det alligevel glutenfri jul.

glutenfri jul småkager opskrift
Lad de nybagte glutenfri småkager køle helt af, før du kaster dig over dem.

Det er ikke bare nougat, der giver småkagerne konfektfornemmelser. Dejen er nemlig sødet med marcipan i stedet for sukker. Udover at bidrage til julestemningen reducerer brugen af marcipan også sukkerindholdet i småkagerne – uden at det går ud over sødmen.

 

 

Melet i de glutenfri småkager er en blanding af havremel og sorghummel. Faktisk er det efterhånden blevet min absolutte favoritblanding, der både smager og bager godt uden at smuldre – og uden den lidt støvede fornemmelse i munden, som fx rismel kan give.

Du kan læse mere om de mange forskellige glutenfri meltyper i denne guide.

 

 

glutenfri jul småkager opskrift
Rul dejen ud mellem to stykker husholdningsfilm. Dels er det nemmere, dels kan du bruge det til at pakke dejen ind, når den skal på køl.

Det er en god ide at blødgøre nougat’en ca 10-15 sekunder i mikrobølgeovnen, så bliver den meget lettere at smøre ud. Alternativt kan du skære den i tynde skiver og lægge dem tæt sammen på dejen. Det er kun den ene halvdel, der skal smøres nougat på. Den anden halvdel folder du ind over.

glutenfri jul småkager opskrift
Skær ud i ruder-formede firkanter. Størrelsen vælger du selv, men en bredde på ca 2 centimeter er god.
glutenfri jul småkager opskrift
De glutenfri julesmåkager er klar på bagepladen.

Til sidst skal småkagerne pensles med sammenpisket æg. Brug gerne rigeligt og pensl dem et par gange – det gør overfladen flot og blank.

 

 

Gem de glutenfri småkager i en kagedåse, når de er kølet helt af. De holder sig lækre og sprøde i en uges tid (længere kunne vi altså ikke vente med at spise de sidste herhjemme …).

 

glutenfri jul småkager opskrift
Udskriv
5 fra 4 stemmer

Glutenfri småkager med marcipan og nougat

Den perfekte kombination af sprød småkage og blød nougat ...
Forberedelse20 minutter
Tilberedning10 minutter
Køletid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Kage
Antal: 30
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

  • 100 g smør (blødt)
  • 150 g marcipan
  • 1/2 tsk vaniljepulver (køb det fx her)
  • 75 g havremel
  • 75 g sorghummel (kan købes her)
  • 100 g nougat (køb fx denne lækre nougat fra Callebaut)
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Riv marcipanen på den fine side af et rivejern og pisk det sammen med blødt smør og vaniljepulver. Rør havremel og sorghummel i.
  • Rul dejen ud til ca 20 x 40 cm – det er nemmest at gøre mellem to store stykker husholdingsfilm. Pak den udrullede dej i filmen, flyt den til et skærebræt eller lign og sæt på køl i en halv times tid.
  • Tænd ovnen på 180° C (varmluft).
  • Blødgør nougat'en – fx ca 10 sekunder i mikrobølgeovnen – så den bliver nemt at arbejde med. Tag dejen ud af køleskabet og smør nougat på den ene halvdel. Fold den anden halvdel af dejen ind over og pres let sammen.
  • Skær dejen ud i ca 30 ruder med en skarp kniv. Placer ruderne på en bageplade med bagepapir med et par centimeters afstand.
  • Pisk ægget sammen og pensl ruderne gavmildt. Gerne ad to omgange. Sæt bagepladen i ovnen og bag småkagerne i 10 minutter.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: