Flettede julehjerter – glutenfri julesmåkager

Del opskriften:
opskrift glutenfri julesmåkager flettede julehjerter
De flettede julesmåkager er vældig dekorative og smager herligt.

Disse glutenfri julesmåkager ligner flettede julehjerter – og er nemmere end du tror.

Min hustru viste mig forleden nogle fuldstændig bedårende julesmåkager på insta og jeg var solgt med det samme! Dem skulle jeg lave. Glutenfri naturligvis … For hvorfor skal man gå glip af sådan nogle skønne og flotte julesmåkager bare fordi man ikke tåler gluten?

Det krævede et par forsøg (en del faktisk) for at få den helt rigtige konsistens på dejen. Eller dejeNE, for der er jo både en lysebrun og en mørkebrun dej. Nu sidder den endelig i skabet. Husk: Hvis du synes det er svært at håndtere dejen, så skal den måske have lov at køle lidt mere. Drys ikke mere mel på bord eller fingre, dejen bliver bare tør og smuldrer. Brug i stedet husholdningsfilm og evt fugtige fingre, når du håndterer og udruller dejen.

 

 

Processen er som følger: Først laver du de to portioner dej. De er ret ens, men den lyse smager af vanilje, mens den mørke har farve og smag af kakao. Det er lidt som en klassisk mørdej; koldt smør smuldres i de tørre ingredienser, hvorefter dejen samles med sammenpisket æg.

opskrift glutenfri julesmåkager flettede julehjerter
Her er det kolde smør smuldret i de to melblandinger.

Dernæst skal de rulles ud – det gøres nemmest mellem to stykker husholdningsfilm, så dejen ikke hænger fast på kagerullen. Dernæst skal dejen køles ned.

Efter afkøling skæres halvdelen af dejene i strimler, der samles skiftevis i en blok. Resten af dejene rulles rundt og sættes på blokken som buerne på et hjerte. Herefter lægges det på køl igen. Til sidst kan du skære skiver af dejen med en god skarp kniv, bage dem og så ellers bare nyde dine glutenfri julesmåkager.

opskrift glutenfri julesmåkager flettede julehjerter
Dejene er kølet af og skæres i strimler. Strimlerne samles i en blok og skæres ud til de fine julehjertekager. Buerne sættes på hjerterne og til sidst skæres ud til glutenfri julehjertekager.

 

 

Tip: Du behøver ikke bage hele portionen med det samme. Dejen kan holde sig i flere dage i køleskabet, og så er det jo både hurtigt og nemt at smide en pladefuld glutenfri julesmåkager i ovnen.

 

 

Inspirationen til de flotte flettede julehjerter kommer fra disse dygtige bagere. Kig forbi, hvis du ikke har behov for at bage dine julesmåkager uden gluten: Emma fra Brinken Bakar, Tove fra Sweet·Sour·Savoury eller Jane fra Bakers Brigade.

 

opskrift glutenfri julesmåkager flettede julehjerter
Udskriv
Ingen bedømmelser endnu

Glutenfri julehjerte-småkager

De fineste flettede julehjerter som glutenfri småkager
Forberedelse40 min
Tilberedning12 min
Køletid1 t
Samlet tid1 t 52 min
Ret: Kage
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Hvid småkagedej:

Brun småkagedej:

Sådan gør du

Bland dejene:

  • Gør to røreskåle klar til de to farver dej. Fremgangsmåden er den samme:
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen. Skær det kolde smør i småbitte tern og ælt dem grundigt ind i melet. Dejen vil smuldre – nærmest som rasp – og det er meningen.
  • Pisk ægget godt sammen. Fordel ægget ligeligt i de to portioner dej – det er ca 26 g æg til hver.
  • Rør eller ælt dejene sammen og læg dem hver for sig mellem to store stykker husholdningsfilm. Rul ud mellem filmen (så dejen ikke klæber til kagerullen) til ca 5 millimeters tykkelse.
  • Læg de flade dejstykker – stadig indpakket i husholdningsfilmen – på et skærebræt og stil dem i køleskabet en times tid.

Saml hjerterne:

  • Skær lidt mere end halvdelen af dejen i lange, 5 mm brede strimler. Saml hjerterne ved at bygge en blok af 4x4 strimler i skiftende farver dej.
  • Rul resten af dejen til en pølse, 2 cm i diameter (den skal passe med siden af blokken). Halvér pølsen og sæt halvdelene fast på blokken af strimler som buer på et hjerte.
  • Pak det hele i husholdningsfilmen og læg på køl igen, cirka 1 time mere.

Skær ud og bag:

  • Tænd ovnen på 180° (varmluft).
  • Skær dejen ud i skiver à ca 5 mm med en skarp kniv. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Julesmåkagerne flyder ikke ud, så kan lægges ret tæt.
  • Bag julehjerterne i ca 12 min til den lysebrune dej er bagt let gylden. Lad de glutenfri julesmåkager køle af på en bagerist. Opbevar dem i en tætsluttende kagedåse. De kan holde i dagevis, men er nok ret hurtigt spist.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del opskriften: