Glutenfri amerikanske pandekager

Del:
opskrift glutenfri amerikanske pandekager brunchpandekager
Server de glutenfri amerikanske pandekager med en håndfuld friske bær og en sjat ahornsirup.

De små, tykke pandekager er en amerikansk klassiker på brunchbordet. Heldigvis kan du også bage dem uden gluten.

Det er svært at forestille sig en brunch-tallerken uden amerikanske pandekager. De tykke og luftige pandekager har da også været fast inventar på morgenborde i mere end hundrede år.

 

 

De glutenfri amerikanske pandekager bliver flottest, hvis du bager dem på en pandekagepande. Den type pande er opdelt i syv små huller, der dels gør pandekagerne perfekt runde og dels hjælper dem med at hæve op og blive tykke. Du kan naturligvis bage pandekagerne på en almindelig stegepande, hvor du sætter små portioner af dejen med lidt afstand. De bliver knapt så runde og tykke, men kommer til at smage lige så godt.

(Endnu et trick er at bruge en isske til at fordele dejen i hullerne på pandekagepanden. Den rette portion – nemt og hurtigt uden at spilde.)

 

 

Denne opskrift på amerikanske pandekager er helt uden gluten. Hvedemelet er udskiftet med en blanding af havremel og sorghummel. Det er en af mine favorit glutenfri melblandinger, der sammen med loppefrøskaller giver både perfekt konsistens og lækker smag til kager i det hele taget – og de glutenfri amerikanske pandekager i særdeleshed.

Du kan læse mere om forskellige glutenfri meltyper i denne guide.

 

 

Server de glutenfri amerikanske pandekager med en sjat ahornsirup på toppen og en håndfuld friske bær eller måske småtskåret frugt. Lidt crunch i form af hakkede valnødder eller pekannødder er også særdeles velsmagende.

Pandekagerne smager bedst lune og nybagte. Men bliver der nogle til overs, holder de sig fint et par dage, fx i køleskabet. På et par minutter kan du riste dem lækre igen på brødristeren.

Er du ikke bekymret for gluten, så prøv at bage fuldkorns-varianten her.

 

opskrift glutenfri amerikanske pandekager brunchpandekager
Udskriv
4.75 fra 8 stemmer

Glutenfri amerikanske pandekager

De klassiske brunchpande kager ... luftige og lækre ... helt uden gluten
Forberedelse5 minutter
Tilberedning25 minutter
Trækketid15 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser – havremel, sorghummel, loppefrøskaller, salt, sukker og bagepulver – godt sammen i en røreskål.
  • Pisk æg og kærnemælk sammen i en anden skål (eller direkte i målebægeret) og hæld det i melet.
  • Pisk dejen, til den er helt jævn og fri for klumper, og lad den stå og trække et kvarters tid i køleskabet.
  • Varm en pandekagepande op på middelvarme. Hæld lidt smør eller rapsolie på panden og fyld så en skefuld dej i hullerne. Brug gerne en mekanisk isske - så er det nemt at fordele dejen.
  • Skru ned til lav varme og steg pandekagerne ca 6 minutter på hver side – eller indtil de er gyldne, luftige og gennembagte.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: