Glutenfri pizza med rødbede, tomater og grønkålspesto

Del opskriften:
antiinflammatorisk glutenfri pizza opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Glutenfri pizza med rødbede, tomater og grønkålspesto. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Så er der serveret: En hjemmelavet glutenfri pizza med antiinflammatorisk styrke, der både smager fantastisk og ser vanvittig godt ud … Velbekomme!

▶️ Hop direkte til opskriften.

Med det rette valg af ingredienser kan din pizza blive et sandt festfyrværkeri af sundhed. I denne glutenfri pizza er det rødbede, grønkål, tomat, valnødder, hvidløg og ikke mindst fuldkornsmel, der bidrager med antiinflammatorisk effekt.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

 

Rødbeden er på højde med broccoli på topscorerlisten over antioxidantrige madvarer, og det er den antiinflammatoriske styrke, der bringer rødbeden på bordet i denne opskrift. Som bonus får din kondition gavn af rødbedens indhold af nitrat – og så kan vi naturligvis nyde den smukke farve på pizzadejen.

 

 

Tip: Dejen kan efter hævning og deling opbevares på køl i et døgns tid. Du kan også lægge dejen i fryseren. Den tør hurtigt op igen, og så tager det ingen tid at lave glutenfri pizza.

 

 

Den glutenfri pizza er lavet med en blanding af tre slags glutenfri mel. Det skyldes, at de forskellige glutenfri meltyper har forskellig smag og bageevne. Ved at blande opnås det bedste resultat. Du kan læse mere om de mange glutenfri meltyper her.

 

 

Hvis du ikke bekymrer dig for gluten, kan du ælte pizzadejen med en blanding af 80 g rugmel og 140 g af det særlige hvid fuldkornshvedemel, der er fuldkornsmel med samme gode bageegenskaber som almindeligt hvedemel.

 

Glutenfri pizza med rødbede, tomater og grønkålspesto

2 pizzaer til 2 personer

 

PIZZADEJ uden gluten:

1 rødbede (ca. 150 g)
15 g gær
½ dl vand (lillefingervarmt, ca. 38° C)
100 g havremel (fx dette økologiske havremel)
70 g fuldkornsrismel (køb fx dette økologiske)
50 g boghvedemel (fx dette økologiske boghvedemel)
2 tsk fintmalede loppefrøskaller (fx disse økologiske loppefrøskaller)
½ tsk salt

PIZZASAUCE:

50 g grønkålsblade uden stilk
25 g valnøddekerner
1 lille hvidløgsfed
1 håndfuld frisk basilikum
½ tsk cayennepeber
½ tsk stødt gurkemeje
2 spsk olivenolie
3 spsk vand
friskkværnet peber

FYLD:

150 g tomater
50 g revet mozzarella (15 %)

TOPPING:

2 håndfulde rucola
olivenolie

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Sådan laver du glutenfri pizza med rødbede:

  1. Skræl rødbeden og skær den i små stykker. Rør gæren ud i vandet, hæld det sammen med rødbeden i en blender eller foodprocessor og blend til fin mos.
  2. Bland rødbedemosen med mel og salt i en røreskål eller en røremaskine og ælt dejen godt sammen. Juster med lidt mere vand eller mel – dejen skal akkurat slippe fingrene uden at være tør. Sæt dejen til hævning 1 time på et lunt sted eller natten over på køl.
  3. Tænd ovnen på 225° C (varmluft).
  4. Del dejen i to. Rul hver af dem tyndt ud med en kagerulle på et bord drysset med rugmel. Hvis det driller, så rul dejen ud mellem to stykker bagepapir direkte på bagepladen.
  5. Blend ingredienserne til pizzasaucen og fordel den på pizzabundene. Skær tomaterne i tynde skiver og fordel dem på pizzaerne. Drys med revet mozzarella.
  6. De glutenfri pizzaer bages 8-9 minutter på en bageplade med bagepapir eller på en bagesten. Anret dem med en håndfuld frisk rucola på hver – og et par dråber olivenolie.

 

Low-FODMAP:

Rødbede: Max 20 g pr. person, suppler med pastinak eller persillerod. Hvidløg: Erstat med 1 spsk hakket purløg. Kimchi: Max 80 g pr. person.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri pizza med rødbede, tomater og grønkålspesto
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Bedømmelse
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)