Glutenfri energibar med nødder og kaffe

Del opskriften:

Denne glutenfri energibar er pakket med gode sager og er perfekt både som eftermiddagssnack og brændstof til træning.

antiinflammatorisk glutenfri energibar opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
De glutenfri energibarer er fremragende som et sundt mellemmåltid … Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Energi er ikke det eneste, du får i den glutenfri energibar. De mange nødder (særligt peanuts) er fyldt med protein, kostfibre og gode fedtstoffer.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

 

Desuden – og det er faktisk en af hovedingredienserne i de glutenfri energibarer – får du masser af magnesium. Magnesium er et livsvigtigt mineral, der indgår i et hav af processer i kroppen. Blandt andet kan magnesium mindske muskelkramper under eller efter træning.

Magnesium findes i store mængder i blandt andet nødder, havregryn, mørk chokolade – og i frysetørret kaffe.

Du kan læse meget mere om magnesium i denne artikel.

 

 

Tip: Dejen kan spises rå, fx som kugler. Pres 1 spsk af dejen godt sammen, form den til en kugle og dyp den i smeltet chokolade eller vend den i kokosmel.

 

 

Tip: Pas på de tørrede tranebær … mange af dem er sødet med ganske store mængder sukker! Kig efter tørrede tranebær sødet med ananassaft eller æblejuice.

 

antiinflammatorisk glutenfri energibar opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Glutenfri energibar med nødder og kaffe

Nemme og lækre energibarer med antiinflammatorisk styrke.
Forberedelse20 min
Bagetid20 min
Samlet tid40 min
Ret: Mellemmåltid, Snack
Antal: 10
Forfatter: Simon/CookingClub

Ingredienser

Overtræk:

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150° C (varmluft).
  • Hak alle nødder og tranebær fint (med fordel i en minihakker eller foodprocessor), og bland dem godt sammen med havregryn, kokosmel og kaffe. Saml dejen med peanutbutter og honning og ælt den grundigt.
  • Læg bagepapir i en lille bageform (ca 15×15 cm) og pres dejen god ned i formen. Den skal være ca. 1,5-2 cm tyk.
  • Sæt i ovnen og bag i ca 20 minutter, til kanterne er blevet lysebrune. Lad kagen køle helt af, før du skærer ud til 10 aflange energibarer.
  • Smelt den mørke chokolade i mikrobølgeovn eller over vandbad. Dyp de bagte energibarer i. Lad chokoladen størkne. Opbevar de glutenfri energibarer i en tætsluttende kagedåse.

Video

 

Low-FODMAP: Honning: Erstat med ahornsirup. Ellers OK ved 1-2 barer pr. person.

 

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del opskriften: