Glutenfri kammerjunkere med vanilje

Del:
glutenfri kammerjunkere opskrift
Ingen kærnemælkskoldskål uden hjemmebagte glutenfri kammerjunkere.

Det er ikke rigtig sommer uden en portion iskold koldskål … naturligvis med hjemmebagte glutenfri kammerjunker.

Det er nærmest umuligt at spise koldskål uden kammerjunkere. Men tåler du ikke gluten – eller har du valgt at leve uden gluten – har udvalget været begrænset til nogle få kedelige og smagsløse produkter fyldt med tilsætningsstoffer.

Det er slut nu! Glæd dig til at drysse disse lækre og sprøde glutenfri kammerjunkere på din koldskål. Bagt med gode, naturlige ingredienser og med en skøn smag af vanilje.

 

 

glutenfri kammerjunkere opskrift
Der bliver ca 50 glutenfri kammerjunkere af en portion – det burde række til 8 portioner koldskål.

Tip! Opgrader din koldskål: Antiinflammatorisk koldskål med blåbær.

 

 

De glutenfri kammerjunkere er bagt med en blanding af havremel og sorghummel. Det giver velsmagende og sprøde kager med et højt indhold af de sunde kostfibre, som ofte mangler i glutenfrit bagværk. For selvom disse kammerjunkere ikke er decideret sunde med deres indhold af både sukker og smør, kan man jo lige så godt tage de nemme stik, hvor det er muligt.

Du kan læse mere om forskellige glutenfri meltyper i denne guide.

 

 

glutenfri kammerjunkere opskrift
De nybagte kammerjunkere skal køle helt af på en bagerist.

Kammerjunkere uden gluten skal bages helt sprøde og så have lov til at køle fuldstændig af på en bagerist. Først derefter skal du hælde dem i en tætsluttende kagedåse, hvor de holder sig i dagevis (teoretisk altså, for de er temmelig hurtigt spist …).

 

glutenfri kammerjunkere opskrift
Udskriv
3.88 fra 8 stemmer

Glutenfri kammerjunkere

Sprøde og lækre kammerjunkere – naturligt uden gluten
Forberedelse10 minutter
Tilberedning20 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 8
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
  • Bland mel og de øvrige tørre ingredienser sammen i en røreskål. Skær det kolde smør i småbitte tern og ælt dem ind i melblandingen, til de er jævnt smuldret. Pisk ægget sammen, hæld det i skålen og saml dejen.
  • Rul dejen ud til en lang 2 centimeter tyk pølse. Skær pølsen i 1 centimeter tykke skiver med en skarp kniv. Der bliver ca 50 stk.
  • Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt den i ovnen. Bag de glutenfri kammerjunkere sprøde og gyldne. Det tager ca 20 minutter. Lad dem køle helt af på en bagerist og opbevar i en tætsluttende kagedåse.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: