Glutenfri chokolademuffins – hurtigt og nemt

Del:

Klar til servering på under 30 minutter: Lynhurtige og supernemme glutenfri chokolademuffins.

Sponsoret opskrift – i samarbejde med Skærtoft Mølle.

opskrift glutenfri chokolademuffins
Glutenfri chokolademuffins bagt på ingen tid med den økologiske melblanding.

Hvis du ofte bager glutenfrit, ved du, at det færdige resultat bliver bedre, når du blander flere forskellige glutenfri meltyper med hver deres bageegenskaber. Desværre kræver det, at du altid har flere meltyper på lager.

Alternativet kan være at købe en færdig melblanding, men der er desværre en del produkter, der er kemisk renset hvedestivelse og andet skidt. Derfor blev jeg glædeligt overrasket, da jeg læste bag på pakken med Skærtoft Mølles økologiske brødblanding og det gik op for mig, at den indeholder et super mix … til at bage kager – og ikke mindst muffins.

 

Naturligt glutenfri melblanding

Melblandingen fra Skærtoft Mølle – Økologisk Glutenfrit Lyst Brød – er beregnet til at bage brød, men den har vist sig at være sig særdeles velegnet til at bage glutenfri kager.

Der er blandet flere slags mel – naturligt glutenfri – som jeg også selv gør det til CookingClub-opskrifterne. Blandingen indeholder også bindemidlet xanthangummi, der gør dejen sammenhængende og elastisk på næsten samme måde som loppefrøskaller. Der er en smule salt i og lidt sukker, som jo alligevel bruges til en kagedej. Oven i købet kan du glæde dig over, at indholdet af kostfibre i melet er på niveau med de fleste fuldkornsbrød.

Det er derfor nemt og hurtigt at bage lækre glutenfri chokolademuffins med Skærtoft Mølles Lyst Brød-melblanding. Faktisk er det nu lige så nemt at bage uden gluten, som det altid har været at bage med gluten.

Du kan også bruge brødblandingen til at bage lækre glutenfri cookies med chokolade og nødder eller den glutenfri gulerodskage. Prøv selv, hvor nemt det er.

opskrift glutenfri chokolademuffins
De nybagte glutenfri muffins skal køle lidt af på en bagerist, før du spiser dem.
Fordel dejen med en isske

Som du kan se i videoen, bruger jeg en isske til at fordele muffinsdejen i formene – sådan en med en lille bøjle, der skubber isen ud af skeen. Det er genialt til muffinsdej, hvor en flydende dej som denne ofte hænger fast på skeerne. Du kan købe din egen her hos kitchenone.dk.

 

opskrift glutenfri chokolademuffins
Udskriv
5 fra 10 stemmer

Glutenfri chokolademuffins

Lynhurtige muffins bagt med Skærtoft Lyst Brød-blanding. Uden gluten.
Forberedelse10 minutter
Tilberedning15 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Kage
Antal: 12 stk
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Slå æggene ud i en røreskål, tilsæt sukker og pisk det hvidt med en håndmixer. Pisk gerne et par minutter, så der kommer masser af luftighed i.
  • Tilsæt det smeltede, let afkølede smør og pisk et par sekunder mere, til det er blandet helt.
  • Tag en anden røreskål og bland Skærtoft Mølle Lyst Brød-blanding med kakao, bagepulver. Hak den mørke chokolade groft og rør i.
  • Vend melblandingen i æggemassen med let hånd, indtil det akkurat er blandet sammen.
  • Tænd ovnen på 200° C (varmluft)
  • Sæt 12 muffinsforme i en muffinsbageform og fordel dejen heri. Du kan med fordel bruge en mekanisk isske til formålet – det er nemt.
  • Bag de glutenfri chokolademuffins i 15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist, inden du opbevarer dem i en tætsluttende kagedåse. Muffins'ene holder sig lækre og saftige i en uges tid.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: