Glutenfri cookies med chokolade og nødder

Del:

Klar på en halv time: Lynhurtige og supernemme glutenfri cookies med chokolade og nødder.

Sponsoret opskrift – i samarbejde med Skærtoft Mølle.

opskrift laktosefri glutenfri cookies med chokolade og nødder
Der er til ni glutenfri cookies i en portion. Og der er til mere end tre portioner i en pakke melblanding fra Skærtoft Mølle.

Hvis du er vant til at bage glutenfrit, ved du, at resultatet bliver bedre, når man blander flere forskellige slags glutenfrit mel. Meltyperne har nemlig hver deres bageegenskaber. Det kræver til gengæld, at man altid har adskillige meltyper i skuffen.

Alternativt kan du vælge at købe en færdig melblanding. Men der er desværre en del produkter på markedet, der mest består af vasket hvede og tilsætningsstoffer. Derfor var det en positiv overraskelse, da jeg læste ingredienslisten på Skærtoft Mølles økologiske brødblanding og det gik op for mig, at det er den oplagte glutenfri melblanding … til at bage kager!

 

Naturligt glutenfri brødblanding til kagebagning

Melblandingen fra Skærtoft Mølle – Økologisk Glutenfrit Lyst Brød – er egentligt tænkt til at bage lyse brød, men den har vist sig særdeles velegnet som udgangspunkt for nemme og lækre glutenfri kager.

Det er en blanding af flere forskellige naturligt glutenfri meltyper – en praksis jeg selv bruger til opskrifterne her i CookingClub. Den indeholder også et bindemiddel, der ligesom loppefrøskaller giver en sammenhængende og elastisk dej uden gluten. Der er allerede et drys salt i, og lidt af det sukker som jo alligevel skal i en kagedej. Og som en lille sund bonus er indholdet af kostfibre i melblandingen på højde med fuldkornsbrød. Oven i købet er den økologisk.

Med andre ord bliver det noget nemmere – og markant hurtigere – at bage en plade cookies med chokolade og nødder, når du bruger Skærtoft Mølles Lyst Brød-melblanding. Faktisk er det nu lige så nemt at bage uden gluten, som det altid har været at bage med gluten.

Du kan også bruge brødblandingen til at bage de lækre glutenfri chokolademuffins eller den glutenfri gulerodskage. Prøv selv, hvor nemt det er.

opskrift laktosefri glutenfri cookies med chokolade og nødder
Lad de nybagte cookies køle af på en bagerist, før du kaster dig over dem …
Laktosefri cookies med sundt fedt

Jeg har valgt at bage disse cookies med olivenolie i stedet for smør. Olivenoliens sunde enkeltumættede fedt gør det nemlig til en markant sundere cookie end det mættede, usunde animalske fedt fra smør. Oven i købet bliver resultatet både glutenfri og laktosefri cookies.

Du kan sagtens bruge rapsolie, hvis du foretrækker den smag. Den har samme sunde egenskaber som olivenolie.

 

opskrift laktosefri glutenfri cookies med chokolade og nødder
Udskriv
4.89 fra 9 stemmer

Glutenfri cookies med chokolade og nødder

Lynhurtige cookies bagt med Skærtoft Lyst Brød-blanding. Uden gluten, uden laktose.
Forberedelse10 minutter
Tilberedning18 minutter
Samlet tid28 minutter
Ret: Kage
Antal: 9 stk
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hæld brun farin i en røreskål sammen med vaniljesukker, olivenolie og æg.
  • Pisk med en håndmixer i ca to minutter, til blandingen er luftig og sukkeret næsten opløst.
  • Tilsæt Skærtoft Mølle Lyst Brød-blanding sammen med bagepulver, grofthakket chokolade og hele hasselnødder.
  • Rør dejen sammen med let hånd, til ingredienserne er helt blandet.
  • Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
  • Fordel cookie-dejen i 9 portioner på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er supernemt med en mekanisk is-ske, men to spiseskeer kan sagtens bruges.
  • Sæt pladen i den varme ovn og bag dine cookies i 17-18 minutter.
  • Lad de nybagte cookies med chokolade og nødder køle af på en bagerist. Opbevar dem i en kagedåse. De holder sig sprøde og lækre i helt op til en uge. Teoretisk.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: