Glutenfri gulerodskage med vaniljecreme

Del:

Uimodståeligt lækker glutenfri gulerodskage med flere gulerødder, mindre sukker og sunde fedtstoffer.

Sponsoret opskrift – i samarbejde med Skærtoft Mølle.

opskrift glutenfri gulerodskage fuldkorn
Vaniljecremen er lavet af cream cheese, vanilje og flormelis. Vent med at smøre den på, til gulerodskagen er helt afkølet.

Glutenfrit bagværk – uanset om det er brød eller kager – bliver ofte mere vellykket, hvis man blander to eller flere forskellige glutenfri meltyper. Smag og bageegenskaber i de forskellige slags mel er nemlig ikke de samme, så ved blanding kan man kombinere sig frem til bedre resultater. Men det kræver jo, at man altid har et bredt udvalg af mel i køkkenskabet.

Det kan derfor være en god idé at købe en færdig glutenfri melblanding. Man skal bare holde godt øje (og læse ingredienslisten bagpå pakken), for flere produkter er primært lavet af sukker, vasket hvedestivelse og diverse tilsætningsstoffer. Derfor var det en positiv overraskelse, da jeg læste ingredienslisten på Skærtoft Mølles økologiske brødblanding. Samtidig slog det mig, at sådan en brødblanding snildt kunne bruges til at bage kage.

 

Naturligt glutenfri brødblanding til kagebagning

Skærtoft Mølle har tre glutenfri brødblandinger i sortimentet, men det er “Økologisk Glutenfrit Lyst Brød“, der egner sig bedst til at bage lækre glutenfri kager.

Blandingen består af forskellige naturligt glutenfri meltyper – som det normalt også er tilfældet i de glutenfri opskrifterne her på sitet – og et bindemiddel, der ligesom loppefrøskaller giver en sammenhængende og elastisk dej i fraværet af gluten. Der er lidt salt og lidt sukker i, som der jo skal i en kagedej. Melblandingen har et ganske pænt indhold af kostfibre – og så er den endda økologisk.

Det er med andre ord de samme ingredienser, Skærtoft Mølle brug i deres Lyst Brød-melblanding, som man selv ville bruge i en glutenfri gulerodskage. Det bare lidt nemmere og hurtigere. Faktisk er det nu lige så nemt at bage uden gluten, som det altid har været at bage med gluten.

Du kan også bruge brødblandingen til at bage de lækre glutenfri chokolademuffins eller lynhurtige glutenfri cookies med chokolade og nødder. Prøv selv, hvor nemt det er.

 

opskrift glutenfri gulerodskage fuldkorn
Med næsten et halv kilo gulerødder og kun 150 g sukker er den glutenfri gulerodskage en noget sundere kage.
Hvad er vaniljepulver?

Vaniljepulver er lavet af tørrede, knuste vaniljestænger. Det giver lækkert strejf af vanilje til cream cheese-cremen og indeholder ikke sukker. Du kan også bruge kornene fra en halv vaniljestang, hvis du har sådan én tilovers. Har du bare almindeligt vaniljesukker, så brug en hel teske af det – og træk en teske flormelis fra i opskriften.

 

Laktosefri gulerodkage med sunde fedtstoffer

Den glutenfri gulerodskage er bagt med rapsolie som fedtstof i stedet for smør. Rapsoliens gavnlige, enkeltumættede fedt gør nemlig gulerodskagen markant sundere. På den måde bliver det både en glutenfri og laktosefri gulerodskage – du skal så bare sørge for at bruge en laktosefri cream cheese på toppen (heldigvis har både Philadelphia og Arla lavet sådan én).

 

opskrift glutenfri gulerodskage fuldkorn
Udskriv
5 fra 6 stemmer

Glutenfri gulerodskage med vaniljecreme

Sundere, nemmere og lækrere
Forberedelse20 minutter
Bagetid45 minutter
Samlet tid1 time 5 minutter
Ret: Kage
Antal: 10
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Vaniljecreme-frosting:

Sådan gør du

Gulerodskagen:

  • Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
  • Slå æggene ud i en stor røreskål og tilsæt brun farin. Mos bananen og hæld i skålen. Pisk et minut eller to med en håndmixer, til det er lyst og luftigt.
  • Riv gulerødderne på et fint rivejern og rør dem i skålen sammen med rapsolien.
  • Tag en anden røreskål og bland Skærtoft Mølle Lyst Brød-blanding, krydderier, natron og groft hakkede valnødder sammen.
  • Hæld melblandingen i dejen og rør med let hånd, til det akkurat er blandet sammen.
  • For en bageform (ca 23x23 cm firkantet eller en stor springform) med bagepapir. Det er let at forme bagepapiret, hvis du gør det vådt først. Hæld dejen i formen, glat overfladen let og sæt den så i ovnen.
  • Bag den glutenfri gulerodskage i ca 45 minutter. Check gerne med et stegetermometer, at kernetemperaturen er 90°. Lad kagen køle helt af.

Vaniljecremen:

  • Pisk cream cheese, flormelis og vaniljepulver godt sammen med et piskeris.
  • Fjern bagepapiret eller tag kagen helt ud af formen. Fordel cremen på toppen af gulerodskagen i et jævnt med en spatel.
  • Skær kagen ud i mindre stykker eller skiver og nyd. Den glutenfri gulerodskage skal opbevares på køl og kan holde sig i en uges tid.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: