Nyd den klassiske sommerdessert med en perlerække af skønne og sunde ingredienser.
Der er for alvor dømt sommer, når den klassiske dessert rabarbertrifli kommer på bordet. Men hvor den ofte tilberedes med store mængder sukker, smør og fløde, er denne antiinflammatoriske trifli anderledes sund … men ikke desto mindre uimodståelig lækker.
Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.
Rabarberne bliver sjældent rost for deres sundhed, men faktisk indeholder de røde stængler pænt med kostfibre og c-vitamin. Den røde farve kommer fra såkaldte anthocyaniner – det er den type antioxidanter, der også giver farve til fx hindbær og mørke blommer.
Frugtgrøden, der indgår i denne rabarbertrifli, er altså et godt mix af de gode anthocyaniner, der har antiinflammatorisk effekt og beskytter din krop mod en lang række skader og sygdomme.
En rabarbertrifli er opbygget lag på lag af rabarbergrød, knas og creme. Det knasende lag i denne udgave er ristede nødder, der bidrager til den sunde dessert med deres enkeltumættede fedtsyrer (MUFA). Du kan bruge hasselnødder, mandler, valnødder, pekannødder eller hvad du har. Jo flere forskellige nødder, jo lækrere.
Det tredje lag er vaniljecremen. Normalt er det en fed creme med piskefløde. Her er cremen baseret på probiotisk yogurt fyldt med mælkesyrebakterier, der gavner dit tarmsystem. Jeg har brugt A38, men alle med acidophilus kan bruges.
Tip: Rabarbertrifli er en nem dessert til gæster – bestanddelene til triflien kan snildt forberedes et par dage før og hurtigt lægges sammen umiddelbart før den skal serveres.
Rabarbertrifli med ristede nødder og vaniljecreme
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
Rabarbertrifli:
- 150 g rabarber (friske eller frosne)
- 1 blomme (stor og mørkeblå – ca 60 g frugtkød)
- 50 g hindbær (friske eller frosne)
- 2 spsk flydende honning < køb fx denne økologiske fra Biogan
- ½ tsk vaniljepulver
Nøddecrunch:
- 75 g nødder (fx pekan, valnød, hasselnød og/eller mandler)
Vaniljecreme:
- 1,5 dl A38 (eller Cultura Naturel – 1,5% fedtindhold)
- 1 knsp vaniljepulver < køb fx dette økologiske
- 1 tsk flydende honning
Pynt:
- 20 g mørk chokolade 70% < køb det fx her
Sådan gør du
- Skær rabarber i små skiver, fjern stenen fra blommen, skær den i kvarter, og hæld begge dele i en lille kasserolle.
- Tilsæt hindbær, honning og vaniljepulver. Kog op og lad det simre på lavt blus under omrøring. Giv det 15 minutter, eller til blommen næsten er kogt ud. Lad frugtgrøden køle helt af.
- Hak nødderne groft og rist dem et par minutter på en tør stegepande, til de er lysebrune, men ikke brændte.
- Rør en creme af A38 eller Cultura, vanilje og honning. Læg triflien i lag i høje glas: nødder, frugt, creme, nødder, frugt, creme.
- Slut af med et drys groftrevet mørk chokolade og flere nødder.
Opskriften indeholder sponsorerede links.