Antiinflammatorisk citronfromage uden fløde

Del opskriften:
antiinflammatorisk citronfromage uden fløde opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Den kendte sommerdessert i en sundere udgave: Citronfromage uden fløde. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Med et par nemme udskiftninger bliver den klassiske dessert til en lækker og antiinflammatorisk C-vitamin-bombe.

Mange betragter citronfromagen som en dansk dessert, men i virkeligheden er den en variant over italiensk panna cotta al limone (“kogt fløde med citron”). Den danske citronfromage kombinerer fløden med æg, og i denne antiinflammatoriske variant er fløden helt ude.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

 

I stedet for fløde bruger jeg A38 (eller Cultura) – altså en yogurt syrnet med probiotiske bakterier der er guld værd for din fordøjelse og dine tarmes velbefindende – og dermed bidrager til den antiinflammatoriske effekt. Oven i købet er honningen i citronfromagen perfekt føde for disse probiotiske bakterier.

 

 

Mere end blot til pynt … solbær er på højde med blåbær, når det gælder ORAC-værdien (et mål for mængden af antioxidanter). Men de er faktisk stærkere på kostfibre og ikke mindst C-vitamin, hvor en lille håndfuld solbær er nok til at dække dit dagsbehov for C-vitamin! Kan du få fat i solbær – friske eller frosne – så slå til. Sammen med citronen – og ikke mindst citronstrimlerne på toppen er citronfromagen således en sand c-vitamin-bombe.

 

 

Tip: Citronfromagen holder sig fint et par dage i køleskabet, så du kan sagtens lave dessert til gæstemiddagen i god tid.

 

antiinflammatorisk citronfromage opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Antiinflammatorisk citronfromage uden fløde

Klassisk dessert i en sundere, antiinflammatorisk version.
Forberedelse20 min
Køletid3 t
Samlet tid3 t 20 min
Ret: Dessert
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub

Ingredienser

  • 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 50 g flydende honning
  • 2 spsk A38 (eller Cultura Naturel)
  • 1 tsk friskrevet ingefær (eller ½ tsk stødt ingefær)
  • ½ citron, skallen herfra (usprøjtet, gerne økologisk)
  • 1/2 dl citronsaft (svarer ca til 1 citron)
  • 3 blade husblas
  • 2 æggehvider (evt. pasteuriserede)

Vaniljecreme:

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommerne luftige med honning, probiotisk yogurt, ingefær og citronskal.
  • Opblød husblassen i rent, koldt vand i 5 minutter. Knug den fri for vand og smelt den herefter forsigtigt i 10-15 sekunder i mikrobølgeovn (eller over vandbad). Husblas må ikke koge. Afkøl den ved at blande citronsaften i under omrøring. Pisk det derefter i æggemassen i en tynd stråle.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i æggemassen – først halvdelen, derefter resten med let hånd.
  • Hæld fromagen på serveringsglas og sæt i køleskabe mindst tre timer, gerne natten over.
  • Pynt med vaniljecreme rørt af den probiotiske yogurt og vanilje, friske bær, hakkede pekannødder og revet citronskal.

 

Low-FODMAP: Honning: Erstat med ahornsirup. Cultura/A38: Erstat med laktosefri yoghurt.

 

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.

 

Low-FODMAP:

Honning: Erstat med ahornsirup. Cultura/A38: Erstat med laktosefri yoghurt.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del opskriften: