Antiinflammatorisk citronfromage uden fløde

Del opskriften:
antiinflammatorisk citronfromage uden fløde opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Den kendte sommerdessert i en sundere udgave: Citronfromage uden fløde. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Med et par nemme udskiftninger bliver den klassiske dessert til en lækker og antiinflammatorisk C-vitamin-bombe.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Mange betragter citronfromagen som en dansk dessert, men i virkeligheden er den en variant over italiensk panna cotta al limone (“kogt fløde med citron”). Den danske citronfromage kombinerer fløden med æg, og i denne antiinflammatoriske variant er fløden helt ude.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

 

I stedet for fløde bruger jeg A38 (eller Cultura) – altså en yogurt syrnet med probiotiske bakterier der er guld værd for din fordøjelse og dine tarmes velbefindende – og dermed bidrager til den antiinflammatoriske effekt. Oven i købet er honningen i citronfromagen perfekt føde for disse probiotiske bakterier.

 

 

Mere end blot til pynt … solbær er på højde med blåbær, når det gælder ORAC-værdien (et mål for mængden af antioxidanter). Men de er faktisk stærkere på kostfibre og ikke mindst C-vitamin, hvor en lille håndfuld solbær er nok til at dække dit dagsbehov for C-vitamin! Kan du få fat i solbær – friske eller frosne – så slå til. Sammen med citronen – og ikke mindst citronstrimlerne på toppen er citronfromagen således en sand c-vitamin-bombe.

 

 

Tip: Citronfromagen holder sig fint et par dage i køleskabet, så du kan sagtens lave dessert til gæstemiddagen i god tid.

 

Antiinflammatorisk citronfromage uden fløde

2 portioner

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
50 g flydende honning (køb fx denne økologisk akaciehonning fra Søbogaard)
2 spsk A38 eller Cultura Naturel
1 tsk friskrevet ingefær eller ½ tsk stødt ingefær
reven skal af ½ økologisk citron
saft af 1 hel citron (ca. ½ dl)
3 blade husblas
2 æggehvider (evt. pasteuriserede)

vaniljecreme:

1 spsk A38 eller Cultura Naturel
1 knsp vaniljepulver (køb det fx her)
25 g friske solbær, hindbær eller andre friske, mørke bær
4-5 pekannøddekerner (køb fx disse økologiske pekannødder)
citronskal

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Sådan laver du citronfromage uden fløde:

  1. Pisk æggeblommerne luftige med honning, probiotisk yogurt, ingefær og citronskal.
  2. Opblød husblassen i rent, koldt vand i 5 minutter. Knug den fri for vand og smelt den herefter forsigtigt i 10-15 sekunder i mikrobølgeovn (eller over vandbad). Husblas må ikke koge. Afkøl den ved at blande citronsaften i under omrøring. Pisk det derefter i æggemassen i en tynd stråle.
  3. Pisk æggehviderne stive og vend dem i æggemassen – først halvdelen, derefter resten med let hånd. Hæld fromagen på serveringsglas og sæt i køleskabe mindst tre timer, gerne natten over.
  4. Pynt med vaniljecreme rørt af den probiotiske yogurt og vanilje, friske bær, hakkede pekannødder og revet citronskal.

 

Low-FODMAP:

Honning: Erstat med ahornsirup. Cultura/A38: Erstat med laktosefri yoghurt.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Antiinflammatorisk citronfromage uden fløde
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Bedømmelse
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)