Glutenfrit rugbrød med kerner og hasselnødder

Del:
opskrift glutenfrit rugbrød hjemmebagt
Det glutenfri rugbrød har sprød skorpe, saftig krumme og en skøn, let syrlig smag.

Nemt og hurtigt at bage – og med den helt rigtige smag og rugbrødsfornemmelse … her er dit nye yndlings glutenfri rugbrød.

Efter adskillige forsøg med forskellige typer glutenfrit mel, endte det med at være de gode, gamle havregryn, der gav det bedste glutenfri rugbrød. Suppleret, naturligvis, med masser af kerner og frø, der giver den rette fornemmelse af et groft kernerugbrød. Hasselnødder giver som prikken over i’et en lækker smag og bidrager med lidt ekstra gode enkeltumættede fedtsyrer. Du kan læse om forskellige glutenfri meltyper her i denne guide.

 

 

For at gøre det så nemt som muligt at bage det glutenfri rugbrød har jeg valgt at bage med gær i stedet for surdej. Syrligheden kommer i stedet fra A38, som også bidrager med en masse saftighed. Du kan bruge andre former for syrnet mælk, yogurt eller tykmælk i stedet for. Men vælg helst en syrlig én.

 

 

opskrift glutenfrit rugbrød hjemmebagt
Glat overfladen omhyggeligt og prik huller i – så bliver det glutenfri rugbrød perfekt bagt.

To ting er særligt vigtige for det færdige rugbrød: At du glatter overfladen så jævn som muligt, og at du prikker masser af huller i den med et spyd eller en gaffel. Den glatte overflade sikrer, at rugbrødet er behageligt at tygge i, og prikkerne lukker kuldioxid fra gæren ud underbagningen, så skorpen ikke løfter sig fra brødet.

 

 

opskrift glutenfrit rugbrød hjemmebagt
Tag det glutenfri rugbrød ud af formen straks, og lad det køle af på en bagerist.


Jeg har brugt en 3 liters slip-let-rugbrødsform for at få et relativt fladt og langt glutenfrit rugbrød, men du kan bruge andre størrelser. Husk blot at lade kernetemperaturen (ca 99°) afgøre bagetiden og ikke uret.

opskrift glutenfrit rugbrød hjemmebagt
Udskriv
3.78 fra 18 stemmer

Glutenfrit rugbrød

Nemt og hurtigt at bage – med en skøn, let syrlig smag af rugbrød.
Forberedelse15 minutter
Tilberedning1 time 10 minutter
Hævetid1 time
Samlet tid2 timer 25 minutter
Antal: 1
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet i en stor røreskål. Pisk ahornsirup og A38 i.
  • Tilsæt boghvedekerner, græskarkerner, hørfrø, chiafrø, havregryn, loppefrøskaller og salt. Brug en røremaskine eller en elpisker og bland dejen godt sammen – det tager et par minutter. Rør til sidst hasselnøddekernerne i.
  • Hæld dejen i en rugbrødsform (se ovenfor) og glat overfladen med en dejskraber. Prik rigeligt med huller med en gaffel eller et tyndt spyd. Dæk formen med husholdningsfilm og lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
  • Varm ovnen op til 225 grader (varmluft). Fjern husholdningsfilmen, sæt formen midt i ovnen og skru temperaturen ned til 200 grader. Bag det glutenfri rugbrød i ca 1 time og 10 minutter – til kernetemperaturen har nået 99 grader. Vend brødet ud af formen og lad det køle af på rist. Helt af! Vent med at skære, til det er helt afkølet – selv om det er svært at vente …

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: