Tre-peberfrugtsalat

Del opskriften:
tre peberfrugt salat opskrift
Tre forskellige peberfrugter giver en smuk og farverig salat. Foto: Jakob Valling.

Knasende sprøde grøntsager møder cremet fetaost i denne farvestrålende peberfrugtsalat, mens rødløg, bredbladet persille og dild giver salaten en overraskende frisk smag.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Farverne er ikke den eneste forskel på de tre peberfrugt, der indgår i denne flotte peberfrugtsalat. De bidrager også med forskellige smage. Den grønne er skarp, nærmest bitter, mens den gule og røde har forskellige grader af sødme. Det skyldes sådan set bare, at der er tale om tre forskellige stadier i peberfrugtens modning.

tabouleh

 

Opskrift: Frisk og lækker tabouleh.

 

Sundhedsmæssigt har den grønne peberfrugt ikke meget at skulle ha’ sagt i forhold til den gule og den røde. I takt med modningen udvikles nemlig en hel del vitaminer, som den grønne peberfrugt altså ikke nyder godt af. Men i denne peberfrugtsalat er den også mest med på grund af dens smag og farve.

Smagen fra den bredbladede persille og dilden er overraskende frisk, nærmest med undertoner af lakrids eller mentol.

coleslaw sund opskrift

 

Opskrift: Rød coleslaw med fedtfattig dressing.

 

Kontrasten mellem de sprøde peberfrugter og den bløde, cremede fetaost er virkelig lækker. Vent til sidste øjeblik med at tilsætte fetaosten, og vend den forsigtigt i salaten, så den ikke bliver tværet helt ud og misfarver de øvrige ingredienser.

 

Tre-peberfrugtsalat er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Inca Trail Marathon to Machu Picchu i Peru. Læs mere om bogen.

 

Tre-peberfrugtsalat

Salat TIL FIRE PERSONER

1 grøn peberfrugt
1 orange peberfrugt
1 rød peberfrugt
1/2 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
100 g feta
4 spsk hakket dild frisk

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Vask peberfrugterne grundigt, fjern kerner og stilk, og skær dem i små tern på ca. 5 x 5 mm. Pil rødløget, og skær det i meget små tern. Hak den bredbladede persille og dilden fint.
  2. Bland det hele sammen i en skål. Smuldr fetaen i til sidst, og vend salaten med en blid hånd. Servér!

 

Del opskriften: