Skøn og mættende frokostsalat med færre kalorier og fuld antiinflammatorisk styrke.
Clubsandwich … Den legendariske sandwich med kylling, salat, tomat, karrydressing og bacon mellem to skiver ristet toastbrød. Smagen fejler ikke noget, men sundheden skal man lede længe efter i den over 100 år gamle café-klassiker.
I denne salatbowl har jeg fyldt den gode smag af clubsandwich med masser af antiinflammatorisk styrke.
Kyllingen har fået lov at blive. Med det lave fedtindhold og mange proteiner giver kyllingen god fylde og mæthed til salatbowlen.
Salaten er blevet udskiftet med to slags kål – hvidkål og grønkål – der begge bidrager med masser af kostfibre og med hver sin palet af gavnlige stoffer. (Det er et godt tip til den antiinflammatoriske kost at variere sine grøntsager så meget som muligt for at få det bredeste udvalg af antioxidanter og andre plantestoffer.)
Samme variation gælder for tomater. I stedet for skiver af en almindelig tomat er clubsandwich salatbowlen fyldt med forskellige farver cherrytomater. Små kulørte bomber af sundhed.
Opskriften er fra kogebogen “Tab dig sundere”.
Læs mere om bogen her.
Karrydressingen er helt oplagt af opgradere rent antiinflammatorisk. I stedet for en fed creme fraiche har jeg blandet yogurt med mavevenlige probiotiske bakterier (fx A38, Cultura eller Kefir) med en god mayonnaise lavet af rapsolie. Krydderiblandingen består af karry og stødt gurkemeje, der begge rummer masser af ai-effekt.
Brødet kommer som croutoner på salatbowlen – ristede tern af et godt, groft fuldkornsbrød fyldt med kostfibre.
Bacon … sorry, den måtte ryge. Men bare rolig, der er så mange gode smage i denne salatbowle, at du ikke kommer til at savne bacon.
Tip: Syltede rødløg passer rigtig godt i en clubsandwich salatbowl i stedet for de friske løg – få opskriften her.
Som madpakke: Salaten kan fint bruges som madpakke, så længe den opbevares koldt frem til frokostpausen.
Opskrifterne i bogen Tab dig Sundere er skræddersyet til vægttab med antiinflammatorisk styrke. Der er færre kalorier og begrænsede kulhydratmængder, mens de sunde fedstoffer er højt prioriteret. Med andre ord: antiinflammatorisk Low Carb.
Clubsandwich salatbowl
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.
Udstyr
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 1 kyllingebryst (ca 150 g)
- 1 drys salt
- friskkværnet peber
Salatbowl:
- 250 g cherrytomater (gerne forskellige farver og størrelser)
- ½ rødløg
- 100 g hvidkål
- 100 g grønkål
“Club”-dressing:
- 1 spsk mayonnaise
- 3 spsk A38 (eller Cultura naturel)
- ½ tsk flydende honning < køb fx denne økologiske fra Biogan
- 1-2 spsk finthakket purløg
- ½ tsk stødt gurkemeje
- ½ tsk karry < køb fx denne økologiske karry
- 1 drys salt
- friskkværnet peber
- 2 skiver fuldkornsbrød
Sådan gør du
- Varm olien op i en stegepande på middel varme. Krydr kyllingen med salt og peber og steg den, til den er gennemstegt, 10-12 minutter på hver side. Lad kyllingebrystet hvile, mens du tilbereder resten.
- Skru lidt op for stegepanden og rist fuldkornsbrødet sprødt i olien fra kyllingen. Lad brødet køle af og skær det i tern.
- Halvér cherrytomaterne. Skær rødløget i tynde skiver. Hak hvidkålen groft.
- Riv grønkålen i mundrette blade, overhæld dem med kogende vand og blanchér dem i et halvt minuts tid. Lad grønkålen køle af og dryppe af i en sigte.
- Bland en dressing af mayonnaise, yoghurt, honning, purløg og krydderier.
- Vend grøntsagerne i dressingen, fordel dem i to skåle og læg skiver af kyllingefilet og sprøde croutoner på toppen.
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Næringsindhold | pr. person |
---|---|
Energi, kcal | 378 |
Fedt, g | 18,3 |
Kulhydrat, g | 26,3 |
Kostfibre, g | 9,7 |
Protein, g | 24,1 |