Lun salat med rejer, rødbede og grønne bønner

Del:
opskrift antiinflammatorisk lun salat tab dig sundere
Lun salat med masser af grove grøntsager, rejer og honningglacerede valnødder. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Lun salat til aftensmaden med færre kalorier og fuld antiinflammatorisk styrke.

Letdampet blomkål, grønne bønner og rødbeder danner den solide, mættende, farvestrålende og ikke mindst supersunde bund i denne skønne lune salat. Alle disse grove grøntsager giver masser af antiinflammatorisk styrke til din aftensmad.

 

 

Rejerne bidrager med mættende protein og trods deres lave fedtindhold også en sjat af de gode Omega-3-fedtsyrer.

Dressingen er er variation over den klassiske sennepsvinaigrette med olivenolie og æbleeddike. Her er der tilføjet lidt tørret oregano (brug gerne frisk oregano hvis du har det) og friskrevet ingefær for at give den lune salat et yderligere boost af antiinflammatorisk effekt.

Kogebog Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost Weisdorf Kreutzer

 

Opskriften er fra kogebogen “Tab dig sundere”.
Læs mere om bogen her.

 

Karameliserede valnødder er det søde og knasende indslag i den lune salat. Her i denne opskrift er de lavet med en sjat honning i stedet for sukker. Der skal faktisk blot en spiseskefuld honning til at gøre valnødderne uimodståeligt lækre.

 

 

Tip: De enkelte bestanddele i salaten kræver forskellig tilberedning, men kan sagtens forberedes tidligere, fx dagen før og opbevares på køl. Så kan salaten blot samles lige før servering.

Gør det nemt: Spar tid i køkkenet og brug færdigkogte, økologiske rødbeder. Dem kan du finde på køl i nogle supermarkeder (fx i Irma).

 

 

Opskrifterne i bogen Tab dig Sundere er skræddersyet til vægttab med antiinflammatorisk styrke. Der er færre kalorier og begrænsede kulhydratmængder, mens de sunde fedstoffer er højt prioriteret. Med andre ord: antiinflammatorisk Low Carb.

 

opskrift antiinflammatorisk rejesalat tab dig sundere
Udskriv
5 fra 1 stemme

Lun salat med rejer, rødbede og blomkål

Skøn måltidssalat med masser af antiinflammatorisk styrke
Forberedelse30 min
Tilberedning30 min
Samlet tid1 t
Antal: 2
Energi: 534kcal
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Lun salat:

  • 200 g rødbede
  • 250 g blomkål
  • 1 spsk akaciehonning
  • 50 g valnødder
  • 125 g grønne bønner (friske eller frosne)
  • 25 g tørrede tranebær < køb fx disse sødet med æblejuice
  • 1 håndfuld feldsalat
  • 150 g rejer (i lage eller optøede)

Senneps-ingefær-vinaigrette:

Sådan gør du

  • Læg rødbeden i en gryde med kogende vand og kog den, til den er mør, ca. en halv time. Lad den køle lidt af, skræl den og skær den i centimeterstore tern.
  • Del blomkålen i små buketter. Damp dem i en kasserolle med lidt kogende vand og et drys salt. De skal koge i 2-3 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Hæld vandet fra og lad blomkålen køle lidt af.
  • Varm en stegepande op til middel varme og smelt honningen. Vend valnødderne i honningen og rist dem under omrøring i to minutter. Fordel dem på et stykke bagepapir til afkøling.
  • Blanchér de grønne bønner et par minutter i kogende vand. Hæld vandet fra og lad bønnerne køle lidt af, før du skærer dem i mundrette stykker.
  • Hak tranebærrene groft og bland dem med feldsalat, grønne bønner og rødbede i en stor salatskål.
  • Lad rejerne dryppe af og drys dem i sammen med blomkålsbuketterne.
  • Ryst ingredienserne til vinaigretten sammen og hæld den over salaten. Vend forsigtigt rundt, så de lyse ingredienser ikke tager.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Kogebog Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost Weisdorf Kreutzer

Opskriften er fra kogebogen "Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost". Læs mere om bogen her.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del: