X

Sunde fiskefrikadeller med grønkål og sauteret spinat

Del:
Med grønkål, ingefær og masser af spinat giver du dine sunde fiskefrikadeller antiinflammatoriske evner. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Selvom du har købt fiskefarsen færdig, kan du stadig bruge den til sunde fiskefrikadeller med masser af antiinflammatorisk styrke.

I denne opskrift på sunde fiskefrikadeller er det grønkål og ingefær, der giver ekstra saft og kraft. Med de mange antioxidanter i grønkålen og ingefærens antiinflammatoriske egenskaber, kan du forvandle en ganske almindelig fiskefars til et sandt festmåltid – antiinflammatorisk set. Det står dig naturligvis frit for at tilsætte mere grønkål … her er der valgt en mængde, der får fiskefrikadellerne til at glide ned hos hele familien.

Spørg din fiskehandler til indholdet af fiskefarsen. Nogle har den uvane at blande svinespæk i “for smagens skyld”, men det trækker unægtelig noget ned på sundhedsværdien. Hvis du ikke kan få fat i en ordentlig kvalitet fars, er det heldigvis nemt at lave den selv af 300 g finthakket torsk, 1 æg, ½ dl minimælk og 3 spsk fintvalsede havregryn.

Hvad er god remoulade?

Det er en remoulade, der – udover grøntsager og krydderier – er lavet på raps- eller olivenolie, æg, eddike, sennep, lidt salt og til nød en knivspids sukker. Og nichts weiter. Hold dig fra produkter, der indeholder emulgatorer og/eller andre unødige tilsætningsstoffer. Økologi er ikke nødvendigvis en garanti for anti-inflammatorisk kvalitet, så læs grundigt på emballagen. Du kan evt lave remouladen selv af 1 æggeblomme, 1 tsk dijonsennep, ½ tsk æbleeddike og 1 knsp salt, der piskes op med 1,5 dl rapsolie og blandes med pickles (syltede grøntsager).

For at få den bedste smag i din sauterede spinat, er det vigtigt, at hvidløget ikke bliver branket og dermed bittert. Det skal kun svitses kortvarigt – ca et halvt minut, før du blander spinaten i.

Udskriv

Sunde fiskefrikadeller med grønkål og sauteret spinat

Lækre, sunde fiskefrikadeller boostet med antiinflammatorisk styrke fra ingefær, grønkål og spinat.
Køkken Skandinavisk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 2
Kalorier 690kcal
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Fiskefrikadeller

Sauteret spinat

  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie (ekstra jomfru)
  • 200 g spinat (frisk eller optøet)
  • ½ citron, skallen herfra (usprøjtet, gerne økologisk)
  • salt
  • sort peber

Remoulade-dressing

  • 2 spsk remoulade (af god kvalitet*)
  • 2 spsk A38
  • 1 spsk kapers
  • citronbåde
  • 2 skiver fuldkornsrugbrød

Sådan gør du

  • Hak grønkålen fint og rør den i fiskefarsen sammen med friskrevet ingefær.
  • Form fiskefrikadellerne med to spiseskeer og steg dem gyldne på en stegepande i lidt olivenolie ved svag varme – 6-7 minutter på hver side. Giv dem et drys salt og peber undervejs.
  • Hak hvidløget fint og svits det hurtigt i olie i en sauterpande. Tilsæt spinat og bland det godt rundt. Krydr med revet citronskal, lidt salt og rigelig med peber. Steg videre, til spinaten er faldet sammen.
  • Rør remoulade med A38 og finthakkede kapers og spis frikadellerne med et par citronbåde og groft fuldkornsrugbrød.

Nutrition

Calories: 690kcal

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger