X

Semifreddo med blåbær og mynte

Del:
Semifreddo med blåbær – sødet med honning og banan. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Semifreddo er en italiensk klassiker, her i nye, sundere klæder. Isen fryses uden ismaskine og serveres semi-freddo – halv-kold.

For at en dessert kan kalde sig antiinflammatorisk, skal den først og fremmest være fri for det næringsfattige, hvide sukker … og så skal ingredienserne byde ind med noget effekt. I denne semi-freddo er det uden tvivl blåbærrene der bidrager mest, men også æg, banan og mynte rummer antiinflammatorisk styrke.

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

Skyr er ikke i sig selv aktivt antiinflammatorisk, men det lave fedtindhold og det høje proteinindhold sikrer alligevel skyren sin berettigelse i den antiinflammatoriske kost. Det sikrer nemlig god mæthed uden overflødige kalorier, og kan erstatte mælkeprodukter med højt indhold af animalske fedtsyrer.

Er frosne blåbær lige så sunde som friske?

Ja, faktisk kan de frosne være endnu bedre end de friske … frosne blåbær bliver frosset ned umiddelbart efter plukning, mens de friske bær kan have været på deres vej fra busk til bord i ugevis (ofte er de endda fløjet hjem fra Sydamerika …). Frosne blåbær er desuden ofte af den “rigtige” sort, dvs. bær, der er blå hele vejen igennem. De byder på flere af de gode antioxidanter og meget mere af den smukke farve.

Udskriv

Semifreddo med blåbær og mynte

Den italienske klassiker i nye, sundere klæder
Køkken Italiensk
Forb. tid 30 minutter
Frysetid 4 timer
Samlet tid 4 timer 30 minutter
Antal 4
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 75 g honning (køb fx denne økologiske fra Søbogaard)
  • 1-2 dråber citronsaft
  • 1 knsp salt
  • 400 g skyr
  • 1 banan
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 5-6 blade frisk mynte
  • 100 g blåbær (gerne frosne)
  • ekstra blåbær og mynte til pynt

Sådan gør du

  • Bland æggehvider, honning, citronsaft og salt i en røreskål. Varm blandingen langsomt op over vandbad, indtil honningen lige akkurat er opløst, men heller ikke mere.
  • Tag skålen af varmen og pisk æggehviderne meget stive med en elpisker i 3-4 minutter.
  • Bland skyr, moset banan, æggeblommer og finthakket mynte i en anden røreskål, og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.
  • Læg bagepapir i en brødbageform, og hæld halvdelen af ismassen i. Fordel blåbærrene på det første lag og dæk med resten af ismassen.
  • Dæk formen med husholdningsfilm og frys semifreddoen i mindst 4 timer.
  • Tag den op en halv time, før den skal spises, så den bliver lidt blød. Pynt med blåbær og mynte.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger