Semifreddo med blåbær og mynte

Del opskriften:
antiinflammatorisk opskrift dessert semifreddo velsmurt weisdorf kreutzer
Semifreddo med blåbær – sødet med honning og banan. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Semifreddo er en italiensk klassiker, her i nye, sundere klæder. Isen fryses uden ismaskine og serveres semi-freddo – halv-kold.

▶️ Hop direkte til opskriften.

For at en dessert kan kalde sig antiinflammatorisk, skal den først og fremmest være fri for det næringsfattige, hvide sukker … og så skal ingredienserne byde ind med noget effekt. I denne semi-freddo er det uden tvivl blåbærrene der bidrager mest, men også æg, banan og mynte rummer antiinflammatorisk styrke.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Skyr er ikke i sig selv aktivt antiinflammatorisk, men det lave fedtindhold og det høje proteinindhold sikrer alligevel skyren sin berettigelse i den antiinflammatoriske kost. Det sikrer nemlig god mæthed uden overflødige kalorier, og kan erstatte mælkeprodukter med højt indhold af animalske fedtsyrer.

 

 

Er frosne blåbær lige så sunde som friske?

Ja, faktisk kan de frosne være endnu bedre end de friske … frosne blåbær bliver frosset ned umiddelbart efter plukning, mens de friske bær kan have været på deres vej fra busk til bord i ugevis (ofte er de endda fløjet hjem fra Sydamerika …). Frosne blåbær er desuden ofte af den “rigtige” sort, dvs. bær, der er blå hele vejen igennem. De byder på flere af de gode antioxidanter og meget mere af den smukke farve.

 

 

Semifreddo med blåbær og mynte

Til 2 personer

3 pasteuriserede æggehvider
75 g honning (fx denne økologiske)
1-2 dråber citronsaft
1 knsp salt
400 g skyr
1 stor banan
2 pasteuriserede æggeblommer
5-6 mynteblade
100 g blåbær (gerne frosne)
Ekstra blåbær og mynte til pynt

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Bland æggehvider, honning, citronsaft og salt i en røreskål. Varm blandingen langsomt op over vandbad, indtil honningen lige akkurat er opløst, men heller ikke mere.
  2. Tag skålen af varmen og pisk æggehviderne meget stive med en elpisker i 3-4 minutter.
  3. Bland skyr, moset banan, æggeblommer og finthakket mynte i en anden røreskål, og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.
  4. Læg bagepapir i en brødbageform, og hæld halvdelen af ismassen i. Fordel blåbærrene på det første lag og dæk med resten af ismassen.
  5. Dæk formen med husholdningsfilm og frys semifreddoen i mindst 4 timer. Tag den op en halv time, før den skal spises, så den bliver lidt blød. Pynt med blåbær og mynte.

 

Del opskriften: