Konfekt-kugler med dadler og chokolade

Del opskriften:

Med særligt udvalgte antiinflammatoriske ingredienser kan du servere lækker og sund konfekt til jul.

opskrift antiinflammatoriske nougat kugler sund konfekt Velsmurt Weisdorf Kreutzer
Sund konfekt i form af antiinflammatoriske nougatkugler. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Mange tænker på julekonfekt som en usund – nogle ville kalde det en “syndig” – lækkerbisken. Men en lang række af de klassiske juleingredienser har faktisk antiinflammatoriske kvaliteter. Det gælder bare om at vælge de rette.

 

 

De sunde konfekt-kugler byder blandt andet på hasselnødder, mørk chokolade, rapsolie, kakao og havregryn. Alle er de på listen over gode, antiinflammatoriske råvarer.

Hasselnødder har den herlige egenskab, at de smager som nougat, når de bliver ristet. Hvilket jo nok skyldes, at ristede hasselnødder er hovedingrediensen i den bløde nougat, vi kender fra julekonfekt …

 

 

Sødmen kommer ikke fra sukker, men fra dadler og honning. Begge dele er stadig en form for sukker, men sniger lidt vitaminer og mineraler med – og fordi honning søder 1,5 gange mere end sukker, kan mængden af de søde sager begrænses.

 

 

Gør det mere intenst: Brug intense smage i det søde køkken. Fx mørk chokolade med et kakaoindhold på mindst 70%. Ristede hasselnødder, der smager som nougat. Eller aromatiske krydderier som kanel og ingefær. Jo kraftigere smag i desserten, jo mindre portion har du behov for …

 

opskrift antiinflammatoriske nougat kugler konfekt Velsmurt Weisdorf Kreutzer
Udskriv
Ingen bedømmelser endnu

Konfekt-kugler med dadler og chokolade

Lækker og sund julekonfekt
Forberedelse20 min
Tilberedning10 min
Samlet tid30 min
Ret: Dessert
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Konfektkugler:

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne i ovnen 8-10 minutter ved 200° C. Gnub skallerne af i et viskestykke og blend nødderne til fint mel sammen med havregrynene.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og hæld den i blenderen sammen med dadler, rapsolie, honning, kakao og salt. Blend, til det hele er godt blandet sammen.
  • Tril massen til små kugler og rul dem i hindbærstøv eller kokosmel.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Del opskriften: