Konfekt-kugler med dadler og chokolade

Del opskriften:

Med særligt udvalgte antiinflammatoriske ingredienser kan du servere lækker og sund konfekt til jul.

▶️ Hop direkte til opskriften.

opskrift antiinflammatoriske nougat kugler sund konfekt Velsmurt Weisdorf Kreutzer
Sund konfekt i form af antiinflammatoriske nougatkugler. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Mange tænker på julekonfekt som en usund – nogle ville kalde det en “syndig” – lækkerbisken. Men en lang række af de klassiske juleingredienser har faktisk antiinflammatoriske kvaliteter. Det gælder bare om at vælge de rette.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

De sunde konfekt-kugler byder blandt andet på hasselnødder, mørk chokolade, rapsolie, kakao og havregryn. Alle er de på listen over gode, antiinflammatoriske råvarer.

 

 

Sødmen kommer ikke fra sukker, men fra dadler og honning. Begge dele er stadig en form for sukker, men sniger lidt vitaminer og mineraler med – og fordi honning søder 1,5 gange mere end sukker, kan mængden af de søde sager begrænses.

 

 

Gør det mere intenst: Brug intense smage i det søde køkken. Fx mørk chokolade med et kakaoindhold på mindst 70%. Ristede hasselnødder, der smager som nougat. Eller aromatiske krydderier som kanel og ingefær. Jo kraftigere smag i desserten, jo mindre portion har du behov for …

 

 

Sund konfekt – nougatkugler med dadler og chokolade

Til 2 personer

100 g hasselnødder
100 g havregryn
50 g mørk chokolade 70 % (fx denne lækre origine-chokolade fra Callebaut)
100 g dadler
50 g rapsolie
50 g honning
1 spsk mørk kakao (fx denne økologiske)
1 knsp salt
frysetørrede bær og kokosmel til pynt

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Rist hasselnødderne i ovnen 8-10 minutter ved 200° C. Gnub skallerne af i et viskestykke og blend nødderne til fint mel sammen med havregrynene.
  2. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn og hæld den i blenderen sammen med dadler, rapsolie, honning, kakao og salt. Blend, til det hele er godt blandet sammen.
  3. Tril massen til små kugler og rul dem i frysetørrede bær eller kokosmel.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Nougatkugler med dadler og chokolade
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
Del opskriften: