Kalkun-curry med blomkål og grønne linser

Del opskriften:
Kalkun-curry Velsmurt Weisdorf Kreutzer antiinflammatorisk
Der er masser af smag, varme og antiinflammatorisk styrke i kalkun-curry. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Karry består af en masse krydderier med stærke antiinflammatoriske egenskaber, og ved at booste med de friske udgaver af ingefær, gurkemejerod og hvidløg, bliver denne kalkun-curry en sand bombe af antiinflammatorisk kraft.

Karry er betegnelsen for en nærmest uendelig række krydderiblandinger, der som regel består af 10-20 forskellige krydderier, fx ingefær, kardemomme, safran, peber, hvidløg og nelliker. Den karakteristiske gule farve, de fleste af os kender karry for, kommer primært fra gurkemeje.

laksewrap

 

Opskrift: Blomkålswrap med laks og hjemmelavet pesto.

 

Oprindelig stammer karry fra Indien, hvor mange familier laver deres helt egen unikke blanding, men verden rundt kan man købe et utal af forskellige slags. Til denne opskrift har jeg brugt en karry, jeg købte hos en krydderihandler på et marked i Sri Lanka, men du kan bruge, hvad du kan få fat i eller har i skuffen derhjemme. På den måde bliver kalkun-curry’en helt din egen.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

En kalkun-curry er den perfekte måde at få massevis af antiinflammatoriske råvarer i spil … Som bonus vil de smagfulde krydderier skjule den karakteristiske smag fra blomkålen, som ellers kunne risikere at skræmme eventuelle sarte smagsløg ved middagsbordet. Uden at tænke over det får de fx spist et kvart blomkålshoved.

rissalat

 

Opskrift: Rissalat med avocado og kylling.

 

Med masser af protein fra den magre kalkun og yderligere vegetabilsk protein fra linser, spinat og blomkål er mætheden sikret – uden at du behøver at ty til kulhydrater som ris eller kartofler.

Gør det nemt: Brug gerne løsfrosne spinatblade. De skal blot simre med i fem minutter, før du slukker for blusset.

 

Sund kalkun-curry med blomkål og grønne linser

til 2 personer

2 spsk olivenolie
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 gurkemejerod
2 cm ingefær
1 spsk god, stærk karry
1 hel kanelstang
1 dåse tomatpuré
300 g kalkunbryst
½ blomkål
1 dåse kokosmælk
100 g grønne linser
salt og peber
2 håndfulde friske spinatblade

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Varm en gryde op med olivenolie. Hak rødløg, hvidløg, gurkemeje og ingefær fint. Svits det sammen med karry, kanelstang og tomatpuré.
  2. Skær kalkunen i tern, ca. 3 x 3 cm, og brun kødet sammen med løg og krydderier.
  3. Del blomkålen i små buketter og skær stokken i små tern. Hæld blomkålen i gryden sammen med kokosmælk og de grønne linser. Krydr med et godt drys salt og sort peber og lad curryen simre på lavt blus i mindst en halv time, men helst en hel.
  4. Sluk for blusset og vend de friske spinatblade i lige før servering.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Kalkun-curry med blomkål og grønne linser
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)
Del opskriften: