X

Omelet med avocado og spinat

Del:
Antiinflammatorisk omelet med avocado, tomat og spinat. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Giv din morgenmad antiinflammatorisk styrke – og masser af god smag – på 20 minutter.

Selvom morgenmaden ofte skal hurtigt på bordet, kan den jo godt være både vanvittig velsmagende og rumme stor antiinflammatorisk styrke. Med en omelet med avocado er du allerede godt i gang med dagens ration af grøntsager.

Det er ikke uden grund, at avocado spiller så stor en rolle i den antiinflammatoriske kost. Den grønne frugt er nemlig fyldt med de essentielle enkeltumættede fedtsyrer. Derudover indeholder avocado både masser af kostfibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Men avocadoen skal ikke løbe med hele æren for den antiinflammatoriske effekt i omeletten. Spinaten er nemlig med sit høje indhold af calcium, K- og C-vitamin og ikke mindst kraftfulde antioxidanter. Også tomaten skal have lidt kredit for sit indhold af blandet andet antioxidanten lycopen.

Det overrasker ofte, at også de tørrede krydderier indeholder masser af antiinflammatorisk styrke. Det gælder også for krydderierne i denne omelet med avocado stødt gurkemeje og stødt ingefær. En teskefuld stødt ingefær indeholder faktisk samme styrke som 20 gram frisk ingefær.

Kan man stege i olivenolie?

Ja, både olivenolie og rapsolie er fremragende olier til stegning. Fedtsyresammensætningen i olivenolie og rapsolie er mere varmestabil og dermed bedre til stegning end mange af de “almindelige” (og i øvrigt mindre gavnlige) olier som solsikke-, vindruekerne-, majs- eller kokosolie.

Udskriv

Omelet med avocado, tomat og spinat

Antiinflammatorisk morgenmad på 20 minutter
Køkken Dansk
Forb. tid 14 minutter
Tilb. tid 6 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 2
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æg med gurkemeje, ingefær og fintrevet parmesan.
  • Halvér avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske. Skær avocadoen i tynde skiver. Skær tomaten i tynde skiver og hak purløg fint.
  • Varm lidt olivenolie op i en stor stegepande på middel varme.
  • Hæld de piskede æg på stegepanden og skru derefter ned for varmen.
  • Læg straks spinat, avocado og tomat i lag på den ene halvdel af omeletten.
  • Drys med purløg, fold den anden halvdel af omeletten over fyldet og steg ved lav varme ca 3 minutter på hver side.
  • Krydr med salt og peber.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

Indstillinger