X

Morgenmadsmuffins med blåbær og ingefær

Del:

Et komplet antiinflammatorisk morgenmåltid i muffinform. Nyd dem direkte fra ovnen … eller snup et par stykker med på farten, hvis du ikke har tid til at sidde ned og spise morgenmad.

(De lækre morgenmadsmuffins kan bages uden gluten: Gå til opskrift)

Gør morgenmaden nem og sund: Hjemmebagte morgenmadsmuffins med blåbær og ingefær. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

De lækre morgenmadsmuffins indeholder en lang række antiinflammatoriske ingredienser:

  • Kostfibre fra fuldkornsmel og havregryn
  • Enkeltumættet fedt fra æg, rapsolie, mandelmel
  • Antioxidanter fra blåbær og banan
  • Probiotiske bakterier fra A38
  • … og så naturligvis ingefær.

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

Fuldkornsmel er en god og nem kilde til de gavnlige kostfibre. I disse morgenmadsmuffins har jeg blandet flere forskellige typer mel og gryn for at få masser af fibre og samtidig et godt bageresultat. En af meltyperne er Hvid fuldkornshvedemel, der har næsten samme gode bageegenskaber som almindeligt hvedemel, men indeholder ca 11% kostfibre (mod blot 3-4% kostfibre i almindeligt hvedemel).

Hvor længe skal æggene piskes?

Det kan virke som lang tid at skulle piske æggene i to minutter, men tiden er godt givet ud. Under piskningen blandes luft nemlig ind i æggemassen, som ender med at give skønne, luftige muffins. Når du samtidig blander melet i med forsigtighed, bevares luftigheden bedst.

Tip: Se også de glutenfri morgenmadsmuffins nedenfor. Gå til opskrift.

Udskriv

Morgenmadsmuffins med blåbær og ingefær

Nemme og lækre morgenmadsmuffins med antiinflammatoriske egenskaber
Køkken Dansk
Diet Gluten Free
Forb. tid 20 minutter
Bagetid 16 minutter
Samlet tid 36 minutter
Antal 12
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180° C (varmluft).
  • Mos bananen og bland den med honning i en stor røreskål. Fjern eventuelle sten fra dadlerne, hak dem fint eller mos dem, hvis skallen er tynd.
  • Hæld dadlerne i røreskålen sammen med æg og ingefær, og pisk det hele til en luftig masse i to minutters tid.
  • Bland mel, gryn, bagepulver, salt, Cultura eller A38 og rapsolie i skålen. Rør med let hånd, til det hele akkurat er blandet sammen.
  • Vend blåbærrene i og fordel straks dejen i muffinforme. Bag i 16 minutter.

Video

 

Low-FODMAP:

Moden banan: Max 3 muffins pr. person. Honning: Max 3 muffins pr. person, ellers erstat honning med ahornsirup. Dadler: Max 2 muffins pr. person – ellers erstat med 50 g ahornsirup. Hvedemel og rugmel: Bag den glutenfri variant nedenfor.

Udskriv

Glutenfri morgenmadsmuffins med blåbær og ingefær

Nemme og lækre morgenmadsmuffins med antiinflammatoriske egenskaber – uden gluten
Køkken Dansk
Diet Gluten Free
Forb. tid 20 minutter
Bagetid 17 minutter
Samlet tid 37 minutter
Antal 12
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180° C (varmluft).
  • Mos bananen og bland den med honning i en stor røreskål. Fjern eventuelle sten fra dadlerne, hak dem fint eller mos dem, hvis skallen er tynd.
  • Hæld dadlerne i røreskålen sammen med æg og ingefær, og pisk det hele til en luftig masse i to minutters tid.
  • Bland mandelmel, havregryn, havremel, rismel, loppefrøskaller, bagepulver, salt, Cultura eller A38 og rapsolie i skålen. Rør med let hånd, til det hele akkurat er blandet sammen.
  • Vend blåbærrene i og fordel straks dejen i muffinforme. Bag i 17-18 minutter.

Video

 

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger