X

Moqueca – brasiliansk fiskesuppe

Del:
Moqueca fiskesuppen er fyldig, stærk og proppet med lækre sager. Foto: Jakob Valling.

En af de helt store fordele ved denne brasiliansk inspirerede fiskesuppe “Moqueca” er – udover den skønne smag – at der næsten er frit valg af ingredienser.

Der er masser af variationsmuligheder, både hvad angår valget af fisk, grøntsager og ikke mindst styrken. Alle slags fisk er i princippet velkomne i en moqueca-suppe, og vil du skrue op for den antiinflammatoriske styrke i retten, er en fed fisk som laks meget velegnet. Det gælder også skaldyr og blæksprutter, hvis du har nogle på lager.

Grøntsagerne kan sagtens suppleres med – eller udskiftes med – grovere kvaliteter, som fx små broccoli-buketter. Og endelig kan der skrues op for mængden af chili efter smag – enten i form af flere tørrede chiliflager eller skiver af frisk chili.

Det er oplagt at servere en skive brød til fiskesuppen, for der er rigeligt at dyppe i. Vælg i så fald et godt fuldkornsbrød med masser af kostfibre.

Er du vild med fiskesuppe? Så prøv også denne lækre suppe med blåmuslinger.

Den traditionelle moqueca-fiskesuppe laves i en lertøjsgryde, men en almindelig en af slagsen går fint. Du kan læse mere om suppen her på Wikipedia.

Udskriv

Moqueca-suppe

Brasiliansk inspireret fiskesuppe
Køkken Sydamerikansk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

  • 800 g filet af hvid fisk (fx torsk, sej eller måske sværdfisk)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lime, saft herfra
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 forårsløg
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ gul peberfrugt
  • 4 tomater
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 knsp tørrede chiliflager
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt
  • sort peber
  • 1 lime (skåret i både)
  • fuldkornsbrød

Sådan gør du

  • Skær fisken ud i store stykker. Læg fiskestykkerne i en skål og fordel presset hvidløg og limesaft ud over dem. Krydr med rigelig salt og peber. Dæk til, og sæt koldt mens du tilbereder resten af suppen.
  • Varm olien i en stor, tykbundet gryde. Skær forårsløgene i tynde skiver, og del dem i hvide og grønne skiver. Hæld de hvide skiver fra forårsløgene i gryden og svits, til de er klare.
  • Skær peberfrugterne i strimler og tilsæt. Krydr med 1 teskefuld salt og masser af sort peber. Lad peberfrugterne simre 5-7 minutter til de begynder at blive bløde.
  • Skær tomaterne i både, og hæld dem i gryden sammen med de grønne skiver forårsløg. Lad grøntsagerne simre uden låg i fem minutter, og tilsæt til sidst grofthakket koriander.
  • Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden, og læg dem til side på en tallerken eller i en skål. Fordel resten af grøntsagerne i bunden af gryden, og læg fiskestykkerne oven på i ét lag. Læg grøntsagerne tilbage i gryden så de dækker fisken.
  • Hæld kokosmælken over, læg låget på, bring i kog, og lad suppen simre ved svag varme i 15 minutter. Krydr med paprika, chiliflager og et godt drys salt. Pynt med koriander og limebåde, og server med lidt groft brød.

Noter

Moqueca fiskesuppe er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Maratona de Rio i Brasilien. Læs mere om bogen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger