Skær fisken ud i store stykker. Læg fiskestykkerne i en skål og fordel presset hvidløg og limesaft ud over dem. Krydr med rigelig salt og peber. Dæk til, og sæt koldt mens du tilbereder resten af suppen.
Varm olien i en stor, tykbundet gryde. Skær forårsløgene i tynde skiver, og del dem i hvide og grønne skiver. Hæld de hvide skiver fra forårsløgene i gryden og svits, til de er klare.
Skær peberfrugterne i strimler og tilsæt. Krydr med 1 teskefuld salt og masser af sort peber. Lad peberfrugterne simre 5-7 minutter til de begynder at blive bløde.
Skær tomaterne i både, og hæld dem i gryden sammen med de grønne skiver forårsløg. Lad grøntsagerne simre uden låg i fem minutter, og tilsæt til sidst grofthakket koriander.
Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden, og læg dem til side på en tallerken eller i en skål. Fordel resten af grøntsagerne i bunden af gryden, og læg fiskestykkerne oven på i ét lag. Læg grøntsagerne tilbage i gryden så de dækker fisken.
Hæld kokosmælken over, læg låget på, bring i kog, og lad suppen simre ved svag varme i 15 minutter. Krydr med paprika, chiliflager og et godt drys salt. Pynt med koriander og limebåde, og server med lidt groft brød.
Moqueca fiskesuppe er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Maratona de Rio i Brasilien. Læs mere om bogen.