X

Lynstegt palmekål med spicy rejer

Del:
Masser af grønt: Der går en hel buket palmekål til to portioner lynstegt palmekål. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Nem og lækker aftensmad med antiinflammatorisk styrke fra palmekål, rødløg, hvidløg og chili.

Palmekålen – nogle gange kaldet sortkål, toscansk kål eller lacinato – ligner en krysning af grønkål og savoykål. Bladene er lidt tykkere, men knapt så krøllede. Lynstegt palmekål er en god måde at bruge palmekålen på, fordi lynstegningen lige akkurat blødgør de tykke blade uden at de bliver for slatne. Du kan læse mere om kålen her på Wikipedia (engelsk).

Det er ikke altid nemt at få fat på palmekål, men den kan heldigvis erstattes af grønkål eller savoykål til denne opskrift.

Skulle du have lyst til at spise palmekålen rå, kan du fx gøre det i denne pastasalat.

Rødløg og hvidløg bidrager til den antiinflammatoriske effekt af denne lynstegte palmekål med rejer. Den indeholder nemlig en særlig type kostfibre ved navn inulin. Inulin er gavnlig for vores tarmsystem, hvor det modvirker sygdomsbakterier og giver plads til de sunde, immunforsvarsstyrkende bakterier i stedet for.

Sojaen fungerer som salt i den lynstegte palmekål. Det skal absolut doseres med forsigtighed – og den spiseskefuld, der er nævnt i opskriften, er rigeligt. Ellers bliver kålen for salt.

Gør det rent: Selv om det ikke står i opskriften, skal frugt og grønt renses eller skylles før brug. Køber du økologisk, er det kun snavs og jord, der skal skylles af. Køber du ikke-økologisk, skal du også prøve at fjerne rester af sprøjtegift og overfladebehandling. Det kræver desværre ofte, at du som minimum skyller dem rigtig grundigt eller fjerner skræl eller skal, der ellers indeholder sunde stoffer.

Udskriv

Lynstegt palmekål med spicy rejer

Nem antiinflammatorisk aftensmad
Køkken Dansk
Forb. tid 20 minutter
Marineringstid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 2
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Lynstegt palmekål:

Spicy rejer:

  • 200 g rejer (fra lage eller optøede)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ rød chili
  • citronaioli (klik for opskrift)

Sådan gør du

  • Start med at marinere rejerne på køl en halv times tid (og gerne længere) i olivenolie, citronsaft, finthakket chili og hvidløg skåret i tynde skiver.
  • Fjern stokken fra palmekålen og skær resten i tynde strimler. Skær rødløget i tynde strimler. Varm olivenolie op i en stegepande på mellem varme. Sautér palmekålen et par minutter sammen med rødløg, soja og masser af sort peber.
  • Kog fuldkornsnudlerne et par minutter i letsaltet vand. Dryp af og bland dem med den sauterede kål.
  • Hæld marinaden på en varm stegepande, men hold rejerne tilbage. Svits marinaden i et par minutter, tag panden af varmen, smid rejerne på og vend dem i den varme marinade. Servér straks med citron-aioli.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

Indstillinger