Glutenfri rabarbergalette

Del:
hjemmebagt glutenfri rabarbergalette opskrift
Imponerende flotte og vildt lækre glutenfri rabarbergaletter.

En galette er den simple vej til en lækker tærte. Her er opskriften på en glutenfri rabarbergalette – elegant og rustik dessert til rabarbersæsonen.

Som med mange andre lækre kager stammer galetten fra Frankrig. Det er den simple, rustikke måde at bage en tærte på … ingen tærteform, ingen fine kanter eller låg. Faktisk oplagt til de lidt skrøbelige glutenfri kagedeje.

Det er da også en hurtig måde at bage rabarbertærte på – selvom du lige skal sætte lidt tid at til rabarbermønsteret … Og kontrasten mellem det sirlige sildebensmønster og den grove kant ser fantastisk ud på kagebordet.

 

 

hjemmebagt glutenfri rabarbergalette opskrift
Skær rabarberne ud i 6-7 cm lange bjælker og flæk dem så i kvarte.

Første skridt er at skære rabarberne ud i tynde stave, der lægges i en “marinade” af sukker og citronsaft.

Derefter skal dejen rulles tyndt ud. Det er nemmeste på et stykke bagepapir drysset med lidt mel. På den måde kan du trygt flytte rabarbergaletten over på bagepladen, når den er færdigsamlet.

 

 

hjemmebagt glutenfri rabarbergaletter opskrift
Fordel remoncen helt ud til kanten af dejen. På den måde kommer der et lækkert sødt lag remonce inde i den bagte kant.

Så skal remoncen på. Honningen og marcipanen i remoncen er hovedsageligt det, der giver den glutenfri rabarbergalette sin sødme. Det smarte ved marcipan som kilde til sødme er, at den reelt kun indeholder 40% sukker – men smager sødt og lækkert.

Mandelmelet i remoncen er ganske almindelige mandler, jeg selv har blendet til groft mel. Har du en elektrisk kaffekværn, så er den genial til at male mander og andre nødder til mel. Ellers kan du bare bruge en almindelig blender.

hjemmebagt glutenfri rabarber-galette opskrift
Du kan også lege med rabarbernes røde og grønne farver, så bliver sildebensmønsteret endnu mere imponerende.

Rabarberne lægger i et klassisk sildebensmønter. Det er heldigvis meget nemmere, end det ser ud til … Tilpas med små stykker rabarber ud mod kanten, så bliver det perfekt. Mønsteret skal stoppe ca tre centimeter fra kanten, så der er dej nok til at folde ind over. En glutenfri dej kan godt være skrøbelig, så brug evt. bagepapiret til hjælp ved foldningen.

hjemmebagt glutenfri rabarbergaletter opskrift
Brug bagepapiret til forsigtigt at folde kanterne ind over fyldet.

Fold kanterne ind over fyldet, pensl med æggeblomme og bag de glutenfri galetter. Mens de bager, koger du resten af “marinaden” ind til en lækker glaze, der skal smøres på de færdigbagte rabarber. Og så er din rabarbergalette klar til servering – fx med lidt skyr, creme fraiche eller måske en kugle vaniljeis til.

hjemmebagt glutenfri rabarber-galette opskrift
Straks rabarbergaletten kommer ud af ovnen, skal rabarberne smøres med glazen, der består af saften fra rabarberne.

 

 

Én stor eller fire små glutenfri rabarbergaletter

Du kan vælge at lave én stor galette eller dele dejen op i fx fire stykker og rulle dem ud til hver sin mini-galette. De små er lidt nemmere at håndtere, men lige så dekorative. Hold dog øje med bagetiden – de små galetter skal have lidt kortere tid i ovnen, ca 25 minutter.

 

hjemmebagt glutenfri rabarber-galette opskrift
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Glutenfri rabarbergalette

Nem og lækker glutenfri tærte med rabarber
Forberedelse45 minutter
Tilberedning35 minutter
Samlet tid1 time 20 minutter
Ret: Kage
Antal: 8
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Rabarberfyld:

 • 300 g rabarber (renset vægt)
 • 2 spsk citronsaft
 • 50 g flormelis

Dej:

Remonce:

Pensling:

 • 1 æggeblomme

Sådan gør du

Rabarberfyldet:

 • Rens rabarberne og skær dem i ca 6 cm lange, meget tynde stave (brug også de korte rester – der bliver behov for dem, når du lægger mønsteret). Vend dem i en skål med citronsaft og flormelis, og lad det trække, mens du laver dejen.

Dejen:

 • Bland de tørre ingredienser sammen. Skær det kolde smør i småbitte tern. Ælt smørret ind i melet, til det er helt integreret og dejen er smuldrende.
 • Slå ægget ud i en lille skål og pisk det godt sammen. Rør ægget i dejen – lidt ad gangen – til dejen er helt jævn. Tilsæt æg, indtil dejen føles blød og fugtig, men stadig til at håndtere uden at klistre. Der bliver sandsynligvis lidt æg tilovers.

Remonce:

 • Riv marcipan på et fint rivejern og bland med de øvrige ingredienser.

Saml rabarbergaletten:

 • Tænd ovnen på 200℃ (over/under-varme).
 • Drys lidt sorghummel på et stykke bagepapir. Rul dejen ud med en kagerulle – evt med hjælp fra lidt mere mel – til ca 2 millimeters tykkelse.
 • Smør remoncen helt ud til kanten af dejen. Er den for tyk til at smøre ud, så tilsæt lidt mere vand.
 • Placer rabarberstykkerne i et fint sildebensmønster ud til ca tre centimeter fra kanten. Brug de korte stykker yderst i mønsteret, så går det pænt op. Gem lagen fra rabarberne til glaze!
 • Fold kanten ind, så den lukker pænt til hele vejen rundt (brug bagepapiret til hjælp). Pisk æggeblommen sammen og pensl dejkanten.
 • Sæt kagen i ovnen og bag den ca 35 minutter, til rabarberne bobler og kanten er fin og gyldenbrun.

Glaze:

 • Kog lagen fra rabarberne ind i en lille kasserolle i ca 5 minutter på lav varme. Pensl lagen på de bagte rabarber (og kun rabarberne) straks, kagerne kommer ud af ovnen.
 • Lad den glutenfri rabarbergalette køle lidt af før servering.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: