3 glutenfri fastelavnsboller

Del opskriften:

Lækre, søde og saftige glutenfri fastelavnsboller. Uden hvede – men med masser af ballade i!

Der er fastelavnsboller alle vegne i disse kolde vinterdage – og i år flere end nogensinde. Og mange forskellige typer; wienerbrød, gærdej, vandbakkelser, ja endda croissantdej bliver brugt til alt fra de helt traditionelle til fantastisk fantasifulde og flotte fastelavnsboller.

Men lever du med cøliaki, har glutenallergi eller bare gerne vil undgå gluten, så skal du ofte lede længe. Du behøver ikke lede mere! Her får du opskrifter på 3 forskellige glutenfri fastelavnsboller (faktisk fire, hvis vi tæller den svenske variant med). Nemme opskrifter som alle kan bage – og med videoguider, så du ikke kommer i tvivl om, hvordan du skal gøre.

Skønne, saftige glutenfri fastelavnsboller bagt med naturligt glutenfri mel som fx rismel, havremel og boghvedemel, fremfor industrielt fremstillede glutenfri meltyper, hvor gluten bliver vasket ud af hvedemelet.

Glutenfri fastelavnsbolle nr. 1: Vandbakkelser med hindbærskum

opskrift glutenfri fastelavnsboller vandbakkelser
De glutenfri fastelavnsboller smager bedst, når de helt frisklavede, men holder sig fint et par dage i køleskabet.

Denne opskrift på glutenfri vandbakkelser skiller sig ud. Dels ved at være glutenfri, og dels ved at bruge olivenolie i stedet for smør.

Opskrift: Vandbakkelser med hindbærskum.

De gode fedtsyrer i olivenolien giver en lidt sundere fastelavnsbolle og ikke mindst en potentielt laktosefri fastelavnsbolle (hvis du altså bruger laktosefri fløde i hindbærfyldet).

 

Glutenfri fastelavnsbolle nr. 2: Fastelavnsbolle-muffins med cremefyld

opskrift glutenfri fastelavnsboller muffins
De små katte er klippet fra et faastelavns-klippeark og tapet på en tandstikker.

Udfordringen: Hvis fastelavnsboller af glutenfri gærdej skal være virkelig saftige, må dejen være meget fugtig. Løsningen: Søde, bløde fastelavnsbolle-MUFFINS!

Opskrift: Fastelavnsbolle-muffins med cremefyld.

Vaniljecremen sprøjtes direkte ind i dejen før hævning, og resultatet: En luftig, saftig, blød og lækker glutenfri fastelavnsbolle-muffin med fyld af lækker vaniljecreme.

 

Glutenfri fastelavnsbolle nr. 3 (og 4): Fastelavnsboller med creme eller marcipanfyld

Glutenfri fastelavnsboller opskrift
Frit valg: Fastelavnsboller med creme og glasur eller med marcipan og flødeskum.

Her får du opskriften på to slags fyld. Den ene er en klassisk kagecreme (omend med mindre fedt og mindre sukker). Den anden er inspireret af svenske semlor og er fyldt med marcipan og kanel.

Opskrift: Fastelavnsboller med creme eller marcipanfyld.

Du kan naturligvis også kombinere de to slags fyld til én, lækker glutenfri fastelavnsbolle …

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Del opskriften: