X

Fuldkorns-pandekager med ingefær og mandler

Del:

Skønne, nemme og hurtige fuldkorns-pandekager proppet med antiinflammatorisk sundhed i form af ingefær, mandler og friske bær.

Hvis der er én råvare, der i den grad symboliserer antiinflammatorisk kost, så må det det ingefær. Og det er bestemt ikke uden grund. Ingefærs indhold af virkningsfulde, antiinflammatoriske stoffer – særligt de såkaldte gingeroler – er enormt. Og de gavner din krop, uanset om du spiser ingefæren rå, i shots, syltet til sushi, i en kop te eller i form af tørret, stødt ingefær som her i fuldkorns-pandekagerne.

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

Den daglige anbefalede dosis i bogen Velsmurt er 1 gram stødt ingefær – gerne fordelt henover dagen. I disse fuldkorns-pandekager er der lidt over 2 gram stødt ingefær – svarende til et kvart gram ingefær i hver. Så kan du selv regne ud, hvor mange pandekager, du skal spise om dagen 😉

Fuldkorn er en fremragende kilde til de kostfibre, der gavner din fordøjelse og gør, at det du spiser påvirker blodsukkeret langsommere og således mere skånsomt. Derfor er disse antiinflammatoriske pandekager bagt med fuldkornshvedemel, der indeholder ca 11% kostfibre (det er 3-4 gange så meget som almindeligt hvedemel).

Der er plads til masser af frisk frugt, bær og mandler inde i en fuldkorns-pandekage. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

De officielle kostanbefalinger for dagligt indtag af fuldkorn er 75 g. Om det er ambitiøst nok, vil jeg ikke komme ind på her, men vælger du fuldkorns-pandekager fremfor almindelige pandekager, kommer du i hvert fald et skridt i den rigtige retning.

Udskriv

Fuldkornspandekager med ingefær og mandler

Skønne, nemme og hurtige pandekager fyldt med antiinflammatorisk sundhed
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Trækketid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 2
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Pandekagedej:

På toppen:

Sådan gør du

  • Pisk æg, skyr og mælk med et piskeris. Pisk melet i lidt ad gangen og til sidst ingefær, kardemomme og salt.
  • Lad pandekagedejen stå og trække på køl i en halv times tid.
  • Steg tynde pandekager i lidt rapsolie på en varm stegepande.
  • Anret med masser af frisk frugt og bær, hakkede mandler og et lille dryp flydende honning.

Video

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

Indstillinger