X

Asiatisk suppe med grøntsager og kæmperejer

Del:
Asiatisk suppe sprængfyldt med lækre og sunde ingredienser. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Få varmen med denne skønne og antiinflammatoriske asiatiske suppe med sprøde grøntsager og saftige kæmperejer.

Rejer er ikke kendt for deres fedtindhold – faktisk er de decideret fedtfattige – men ikke desto mindre indeholder rejerne i en portion af denne asiatiske suppe 0,5 g omega-3. Det lyder ikke af meget, men når målet er 3-4 g dagligt, er det et pænt skridt på vejen. Hvad rejerne mangler i fedt har de til gengæld i protein, der giver dig masser af mæthed.

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

Der er kommet store mængder grøntsager i den asiatiske suppe – ca et par hundrede gram pr portion. Ud over deres sundhedsmæssige kvaliteter er de valgt, fordi netop disse grøntsager holder deres sprødhed i den varme suppe. Med andre ord er det en suppe, der skal tygges …

Grøntsagsbouillon er mange ting – og det er ikke altid de bedste ingredienser, der ryger i de små terninger. Køb en god økologisk variant, der er lavet af “rigtige” råvarer og ikke kun salt og smagsforstærker.

Gør det smart: Skræl ingefæren med en ske. Der går hurtigt en masse ingefær til spilde, hvis du skræller de ujævne rødder med en kniv. Brug i stedet en ske – den skraber kun skrællen af og skåner mest muligt af den sunde knold.

Udskriv

Asiatisk suppe med kæmperejer

Skøn, antiinflammatoriske suppe med sprøde grøntsager og saftige kæmperejer
Køkken Asiatisk
Forb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 2
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 3 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 2 cm frisk ingefær
  • 6 dl grøntsagsbouillon (køb fx denne økologiske)
  • 1 gulerod
  • 150 g savoykål
  • 50 g fennikel
  • 100 g champignon
  • 250 g kæmperejer (rå, optøede)
  • 2 spsk peanuts, saltede (fx disse økologiske)
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stor gryde. Svits finthakkede skalotteløg og forårsløg med hvidløg, chili og ingefær skåret i tynde skiver et par minutter. Hæld grøntsagsbouillon i gryden og kog suppen op.
  • Skær guleroden i tynde skiver. Snit savoykål og fennikel fint. Hæld det i suppen og lad det simre i fem minutter.
  • Skær champignonerne i kvarter, fjern skallen fra rejerne og lad begge dele simre med de sidste fem minutter. Giv suppen et godt drys salt og peber.
  • Rist grofthakkede peanuts på en tør stegepande et par minutter og drys dem på suppen sammen med masser af frisk koriander.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger