X

Antiinflammatoriske pandekager med ris

Del:

Så nemt bliver resterne fra aftensmaden i går til lækre antiinflammatoriske pandekager i dag …

De antiinflammatoriske pandekager med ris skal serveres med masser af friske bær. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Fuldkornsris er med sit indhold af kostfibre gode for din fordøjelse. Og når risene køles ned, omdannes den ellers tvivlsomme stivelse (kulhydrat) til “resistent stivelse”, der fungerer lige så godt som kostfibre i dine tarme. Så gem altid rester af ris, der fx kan bruges til disse pandekager. Husk blot at sætte risene i køleskabet hurtigt efter kogningen (eller lige så snart du ved, om der bliver rester).

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

Jeg bruger valnøddemel i opskriften på pandekagerne. Det er ganske enkelt valnødder, jeg har blendet fint. Det giver mel, der dels er glutenfrit og dels er fyldt med alle valnøddernes gavnlige egenskaber; enkeltumættet fedt, Omega-3, B-vitamin, magnesium. Samme blender-trick kan du med fordel bruge til hasselnødder, pekannødder, mandler og mange flere af de sunde nødder.

Kan man stege i rapsolie? Hvad er den bedste og sundeste olie til stegning?

Ja, man kan stege i både rapsolie og olivenolie! En dansk undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet slog allerede for et par år siden fast, at netop rapsolie og olivenolie med deres fedtsyresammensætning er mere varmestabile og dermed bedre til stegning end mange af de “gængse” (og mere usunde) olier. Læs mere om olier til stegning her hos DTU.

Udskriv

Antiinflammatoriske pandekager

Med ris, valnødder og friske bær
Ret Morgenmad, Snack
Køkken Dansk
Diet Gluten Free
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 2
Kalorier 260kcal
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

På toppen:

  • 50 g mørke bær (fx blåbær, brombær, solbær, rips, mørke druer, hindbær)
  • 2 tsk flydende honning < køb fx denne økologiske fra Biogan

Sådan gør du

  • Mos bananen og bland med de øvrige ingredienser til pandekagerne i en røreskål.
  • Sæt en stegepande på lavt blus og steg pandekagerne i lidt raps- eller olivenolie (efter smag), ca. 5 minutter på hver side.
  • Anret med masser af friske bær og et dryp honning eller ahornsirup.

Video

Noter

Low-FODMAP: Moden banan: Max 35 g pr. person. Supplér evt. med lidt mere ahornsirup. Undgå solbær til pandekagerne.

Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.

Nutrition

Calories: 260kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 7g | Fat: 11g | Fiber: 3g

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi, kJ 1088
Energi, kcal 260
Protein, g 7
Fedt, g 11
Kulhydrat, g 33
Kostfibre, g 3
Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger