Antiinflammatorisk havregrød med æg, ingefær og nødder

Del:
antiinflammatorisk hjemmelavet havregrød morgenmad opskrift velsmurt weisdorf
Antiinflammatorisk havregrød, der smager lige så lækkert som en dessert. What’s not to like?!? Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Gør din morgenmad antiinflammatorisk på ingen tid.

Det tager ikke mange minutter – måske passer det lige med et hurtigt brusebad – at lave en portion antiinflammatorisk havregrød. Nåja, en af ingredienserne skal du have forberedt – nemlig nøddesmørret – men det kan du gøre flere dage i forvejen. Du bliver i øvrigt glad for at have et glas hjemmelavet nøddesmør stående i køleskabet … det smager skønt på brød eller i en smoothie.

 

 

Denne antiinflammatoriske havregrød får sin styrke fra en lang række kraftfulde ingredienser:

  • Havren i sig selv giver dig masser af kostfibre
  • Nødderne i nøddesmørret og drysset på toppen er fulde af enkeltumættede fedtsyrer
  • Ingefæren byder på de kraftfulde gingeroler, der virker inflammationsdæmpende
  • Æggene er endnu en kilde til sunde fedt – og desuden masser af mættende protein
  • Blåbærrene er sprængfyldt med antioxidanter, der beskytter dine celler.

 

 

Har du ikke før prøvet at koge havregrød med æg i, så kan du godt glæde dig. Ægget piskes samme, blandes i den kogende grød og koger med et minuts tid, til det er tilberedt. Æg giver en absolut uimodståelig fløjsblød havregrød, der smager fantastisk – og mætter helt til frokosttid.

 

antiinflammatorisk hjemmelavet havregrød morgenmad opskrift velsmurt weisdorf
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Havregrød med ingefær og hasselnødder

Morgenmad med antiinflammatorisk styrke
Forberedelse5 min
Tilberedning10 min
Samlet tid15 min
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hæld gryn, salt og vand i en kasserolle på lavt blus. Rør nøddesmør og friskrevet ingefær i.
  • Kog ved lav varme ca. 8-10 minutter (jo grovere gryn, jo længere kogetid).
  • Pisk æggene sammen, rør dem i den færdigkogte grød og kog så et minut mere.
  • Spis grøden varm med blåbær og hasselnødder på toppen.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del: