Albondigas – spanske kødboller i tomatsauce

Del:

Albondigas er en velsmagende favorit på tapas-disken. Her får du en sundere variant med mindre fedt, masser af grøntsager og meget mere smag.

Spanske kødboller albondigas tomatsauce opskrift
Spanske kødboller – “albondigas” – i tomatsauce. Foto: Jakob Valling.

Klassiske albondigas er lavet af hakket kalv og flæsk med et højt fedtindhold. Denne opskrift bruger magert kalve- eller oksekød, og med revet persillerod, der tilfører retten fibre og c-vitamin.

 

 

Tomatsaucen byder på revet gulerod, så vi ender med at blive ret mætte af denne tapasret. Server fx med de skønne, stærke papron-pebre ristet på panden i lidt olivenolie.

 

 

Hvad er røget paprika?

Røget paprika står på krydderihylden i alle spanske hjem og indgår i rigtig mange retter – både tapas og hovedretter. I Spanien kan man købe hele røgede og tørrede chilipebre, der fx koger med i en gryderet. De fleste bruger dog pulveret – de knuste chili’er. Røget paprika er endnu ikke så udbredt herhjemme, men det kan købes i de fleste store supermarkeder – og også her hos Med24.dk.

 

 

Albondigas i tomatsauce er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Maratò de BarcelonaLæs mere om bogen.

 

Udskriv
5 fra 3 stemmer

Albondigas

Spanske kødboller i tomatsauce
Forberedelse20 minutter
Tilberedning35 minutter
Trækketid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Appetizer, Forret, Frokost
Servings: 4
Author: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller grej til opskriften? Klik og find hjælp til køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Albondigas:

Tomatsauce:

Sådan gør du

  • Rør en fars af hakkekød, fintrevne persillerødder, havregryn, æg, mælk, mel, finthakket hvidløg og citronskal. Krydr med salt og peber, og lad farsen trække på køl i 30 minutter.
  • Svits finthakket løg og hvidløg i en spsk. olie i en gryde. Tilsæt groftrevet gulerod, friskhakket rosmarin, røget paprika og sherry, og svits det hele i et par minutter. Tilsæt de hakkede tomater, kog op, og lad saucen simre 15 minutter ved svag varme. Smag til undervejs med salt og peber.
  • Varm 1 spsk. olivenolie i en pande. Form små kødboller, ca. på størrelse med bordtennisbolde, og steg dem 2-3 minutter på hver side. Skru ned på svageste varmeblus, og lad kødbollerne stege færdig i 5 minutters tid.
  • Hæld kødbollerne i tomatsaucen, og lad dem simre med i ca 10 minutter. Pynt med friskhakket persille, og server med groft brød. Et lækkert tilbehør til denne tapas-ret er grønne padron-pebre stegt ved høj varme i olivenolie og krydret med salt og peber.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Del:


Cookies i CookingClub

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier.

Nødvendige cookies

De "Nødvendige cookies" bruges til at registre, om brugeren af hjemmesiden er en virkelig person eller en robot, og til at gemme dine cookie-indstillinger.

Statistik-cookies

Websitet bruger Google Analytics til at indsamle anonym information om fx antallet af besøgende og de mest populære opskrifter. Når "Statistik-cookies" er slået til, hjælper du os bl.a. med at forbedre udvalget af opskrifter på websitet.

Øvrige cookies

CookingClub bruger cookies fra eksterne samarbejdspartnere for at kunne vise opskriftvideoer fra YouTube, samle statistik fra Facebook og Instagram, holde styr på ingrediens-links i opskrifterne og for at kunne udsende nyhedsbreve. Du kan læse mere om disse i vores Privatlivspolitik her.