Glutenfri rabarberkage med marengs

Del:

Den ligner måske en “almindelig” rabarberkage, men denne glutenfri rabarberkage med marengs kan så meget mere …

Der findes stribevis af kager med rabarber. Både her i CookingClub, i alverdens kogebøger og overalt på nettet. Men hvad gør så denne rabarberkage med marengs værd at kigge på (og sætte tænderne i)? Jo, tre ting i særdeleshed: Intet gluten. Intet smør. Mindre sukker.

Smagen, sødmen og konsistensen er til gengæld fuldt på højde med andre rabarberkager. Med tro ikke bare på mig … prøv selv!

opskrift glutenfri rabarberkage med marengs
Det er sjældent, at glutenfri kager bliver så saftige som denne rabarberkage med marengs. Velbekomme!

 

 

For at undgå det mættede fedt i smør har jeg brugt olivenolie i rabarberkagen. Olivenolie består af enkeltumættet fedt, der er væsentlig sundere for dit kredsløb. Er du ikke vild med smagen af olivenolie, kan du sagtens bruge rapsolie i stedet – det er samme gode fedt. Men bortset fra det overdøves oliesmagen alligevel af rabarber og marcipan.

Mandelmelet i rabarberkagen er blot mandler, jeg har malet til groft mel i blenderen. Du kan godt bruge mandelmel købt i butik, hvis du ikke har mulighed for at blende melet selv.

 

 

Marcipan er en fremragende ingrediens i kager – særligt hvad angår smagen, men også, når det gælder sundheden; Marcipanen smager næsten så sødt som sukker, men typen “ren rå marcipan” består faktisk af mindst 60% mandler – og altså mindre end 40% sukker. Marcipanen er således medvirkende til, at denne glutenfri rabarberkage med marengs kan bages med under 200 g sukker i det hele og stadig smage sødt og godt. Det er samme mængde sukker, der i andre opskrifter bruges alene i marengslåget!

 

opskrift glutenfri rabarberkage med marengs
Lad den nybagte glutenfri rabarberkage med marengs køle af, før du skærer den ud.

Springformens bund skal smøres eller fores med bagepapir. I videoen kan du se, hvordan du nemt klemmer et stykke papir fast i formen, så det passer perfekt hver gang. Siderne af formen skal til gengæld ikke smøres. Er siderne smurt, risikerer kagen nemlig at slippe og trække kanterne indad, mens den bager. Efter bagningen skæres kagen nemt fri af formen med en kniv.

 

 

Variant: Laktosefri rabarberkage

Du kan nemt bage en laktosefri udgave af rabarberkagen med marengs, nu hvor vi allerede har fjernet smørret. Det kræver blot en laktosefri kærnemælk. Foretrækker du kagen helt mælkefri, kan du prøve med en god havre- eller mandeldrik (men check lige for sukker og tilsætningsstoffer – ikke alle plantedrikke er lige gode).

 

opskrift glutenfri rabarberkage med marengs
Udskriv
5 fra 5 stemmer

Glutenfri rabarberkage med marengs

Uden smør og med mindre sukker
Forberedelse25 min
Bagetid40 min
Samlet tid1 t 5 min
Antal: 12
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Rabarber:

Rabarberkage:

Marengs

 • 3 æggehvider
 • 4 spsk sukker
 • 50 g mandler

Sådan gør du

Rabarber

 • Rens rabarberne og skær dem i tynde skiver. Vend skiverne i ahornsirup og vaniljesukker, og sæt til side, mens du laver dejen.
  400 g rabarber, 50 g ahornsirup, 1 tsk vaniljesukker

Rabarberkage

 • Tænd ovnen på 180° C (varmluft).
 • Del æggene i blommer og hvider i hver sin røreskål. Sæt æggehviderne til side.
 • Riv marcipanen på et rivejern og pisk den godt sammen med æggeblommerne.
  3 æggeblommer, 175 g marcipan
 • Tilsæt olivenolie og pisk, til dejen er helt jævn. Tilsæt kærnemælken og pisk det godt sammen.
  1 dl olivenolie, 2 dl kærnemælk
 • Vend mandelmel, havregryn, kokosmel, bagepulver, loppefrøskaller og salt i dejen, til det akkurat er blandet. Vend rabarberstykkerne (og sukkerlagen) i.
  75 g mandelmel, 50 g havregryn, 50 g kokosmel, 2 tsk bagepulver, 2 tsk loppefrøskaller, fintmalede, 1 drys flagesalt
 • Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (ca 26 Ø) – se i videoen hvordan – eller smør bunden med lidt olie. Hæld dejen i formen og sæt den i ovnen. Bag i 25 minutter.

Marengs

 • Lav marengsen, mens kagen er i ovnen: Pisk æggehviderne stive, og pisk videre, mens du tilsætter sukkeret en skefuld ad gangen. Pisk et par minutter mere, så marengsen bliver helt glat og skinnende.
  3 æggehvider, 4 spsk sukker
 • Hak mandlerne groft og hold dem klar.
  50 g mandler
 • Tag den varme kage ud (med forsigtighed), fordel marengsen på toppen, så den dækker, og drys med de hakkede mandler. Sæt kagen tilbage i ovnen og lad den bage yderligere 15 minutter.
 • Skær kanten fri af formen og lad rabarberkagen køle helt af før servering. Den holder sig fint på køl i 4-5 dage.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: