
Den grønne salat med quinoa er fuld af antiinflammatorisk styrke … og så smager den oven i købet skønt af vanilje!
▶️ Hop direkte til opskriften.
Mætheden er i højsædet i denne salat med quinoa, for med en god og mættende frokost i maven, er det nemmere at sige nej til søde fristelser i løbet af eftermiddagen. Og med protein fra kylling og quinoa, sundt fedt fra oliven, olivenolie og cashewnødder – og en håndfuld grov kål, bliver der fyldt godt op i depoterne.
Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.
Proteinindholdet i quinoa er tårnhøjt (4-5 gange så højt som i fx ris) og kvaliteten af proteinet i quinoa (det handler om sammensætningen af aminosyrer) er af høj klasse. Derudover – og det er vigtigt i antiinflammatorisk sammenhæng – indeholder quinoa masser af kostfibre, enkeltumættet fedt og en hel del antioxidanter.
Quinoa findes i flere farver; hvid, orange, rød og sort. Der er ingen betydelig forskel i næringsindholdet og meget lille forskel i smagen. Som regel er det den hvide quinoa, du møder på supermarkedshylden, så det er den, jeg bruger her i salaten.
Gør det smart: Salaten holder sig sprødere, hvis du først hælder dressingen på, lige før den skal spises. Opbevar dressingen i et lille glas med låg eller en frysepose.
Antiinflammatorisk grøn salat med quinoa
til 2 personer
1 dl quinoa (fx denne økologiske hvide quinoa)
1 kyllingebryst
lidt olivenolie til stegning
100 g spidskål
2 håndfulde rucola
4 spsk sorte kalamata-oliven
1 håndfuld persille
2 spsk cashewnødder
VANILJE-VINAIGRETTE
1 spsk æblecidereddike (køb det fx her)
½ tsk vaniljesukker
1 tsk honning
2 spsk olivenolie
salt og peber
SÅDAN GØR DU
- Kog quinoa i 12 minutter og lad det køle af i en sigte. Steg kyllingebrystet i lidt olivenolie ca. 10-12 minutter på hver side og lad det køle af.
- Skær spidskålen i tynde strimler og bland den med rucola, oliven, grofthakket persille og cashewnødder.
- Pisk en vinaigrette af æbleeddike, vaniljesukker, honning, olivenolie, salt og peber.
- Skær kyllingebrystet i tern og bland det med quinoaen i salaten. Hæld først dressingen over salaten, når den skal spises.